Eestlasi ootab A. Le Coq Arenal kaks maavõistlust, kui 11. ja 17. novembril võõrustatakse vastavalt Gruusiat ning Saint Kitts ja Nevise koondist. 38-aastane Pareiko saab viimast korda koondisesärgis platsile astuda Saint Kitts ja Nevise mängu teisel poolajal.

Magnus, koondis on taas üle kuu aja koos ja kolmapäeval ootab meid sõpruskohtumine Gruusiaga. Milline on meeskonna hetkeseis?

Hetkel on kohal 19 mängijat, kes ka tänasest treeningust osa võtta saavad. Ülejäänud jõuavad Eestisse päeva jooksul - näiteks olid eile mängud Norra liiga meestel ja Ragnar Klavanil. Sergei Zenjov saabub Tallinnasse homme hommikul - ehk kui lendudega kõik hästi läheb, on homme kõik kohal.

Millised eesmärgid koondisel eelseisvateks mängudeks on?

Tunneme rõõmu, et saame kaks mängu ja teha nende vahel ka tugevaid treeninguid. Saame üheskoos väljakul töötada, mis on koondise puhul tihti luksus - klubide kõrvalt tuleb koondise ühised kogunemised maksimaalselt ära kasutada. Samuti plaanime individuaalseid kohtumisi mängijatega, analüüsimaks, kuidas tuleval aastal nende arengut erinvates valdkondades toetada.

Muidugi soovime saada ka häid tulemusi ja anda võimalikult paljudele mänguaega. Aga kindlasti ei ole kahes mängus väljakul ka kaks täiesti erinevat tiimi. Kui tahame meeskonda arendada, on tiimis vaja kindlat tuumikut, muidu on raske arengut saavutada.

Koondis otsis pikalt novembrikuuks ka kolmandat vastast. Kuidas muudab sinu plaane fakt, et kolme asemel ootab meid ees kaks kohtumist?

Siin võib leida nii positiivset kui negatiivset. Mulle pole probleem, et meil kaks mängu on - selle arvelt saamegi rohkem korralikele treeningutele keskenduda. Teisalt oleks kolme kohtumisega rohkem mängijaid võimaluse saanud. Nii et mõlemal poolel on omad plussid ja miinused.

Kui suured on koondise teadmised järgmiste vastaste kohta - võib vast öelda, et Saint Kitts ja Nevis on väga eksootiline vastane?

Muidugi pole me nii palju nende [Saint Kitts ja Nevise] mänge näinud kui Gruusia või mõne teise vastase omi. Aga vähemalt on meil olemas aimdus, kuidas nad minevikus mänginud on. Samuti kohtuvad nad kolmapäeval Andorraga - see kohtumine annab meile eeltööks kindlasti palju informatsooni. Võib öelda, et ettekujutus on täitsa olemas.

Oled eelnevalt öelnud, et Sergei Pareiko saab koondisekarjääri lõpetada Saint Kitts ja Nevise mängu teisel poolajal. Millal Pareiko meeskonnaga liitub?

Sergei liitub meeskonnaga laupäeval. Kuna reedel on meil puhkepäev, siis leidsime, et see on kõige parem variant. Seeläbi on tal ikka võimalik kaasa teha kolmel treeningul ja valmistuda nagu igaks teiseks mänguks.

Pareiko teemal veel - tema klubikarjäär lõppes paraku skandaalse punase kaardiga. Kas antud intsident pani temale koondisekutse saatmisel mõtlema?

Meil oli Pareikoga kohtumine. Saime veel paremini läbi räägitud, miks ta eelmisel korral valitud polnud. Punase kohta - võib-olla fännid mõtlesid erinevaid asju, aga minus kahtlusi ei tekkinud.

Jah see juhtus, aga ta väärib ikkagi tunnustust pika karjääri eest. See punane oli üks olukord, ühes mängus. Usun, et kõigile osapooltele on säärane karjääri lõpetamine hea. See on ilus lõpp tugevale karjäärile. Sergei väärib tänu ja on hea, et tekkis võimalus tema koondisekarjäärile säärane ametlik punkt panna.