"Kõigi kolme seisund on ühes mõttes sarnane - täna teeme neile meditsiinilised uuringud. Praegu on võimatu arvata, kas nad saavad neljapäevaks mängukorda või ei. Samuti ei tea me veel seda, millal nad saavad taas meeskonnaga harjutada. Hindame olukorda päev-päevalt," sõnas koondise peatreener Magnus Pehrsson äsja pressikonverentsil.

Kui Vassiljevi traumast on palju juttu olnud, siis Teniste ja Morozovi vaevustest eriti mitte. Ometi on tegemist koondisele oluliste lülidega - kuu tagasi kuulusid mõlemad põhirivistusse, kui Eesti alustas EM-valiksarja võiduga Sloveenia üle.

"Taijole teeb muret reievigatus. Ta otsustas pühapäeva hommikul, et ei tee Norra liiga kohtumises kaasa. Aga kuna see otsus sündis viimasel hetkel, saame siiski olla lootusrikkad," kirjeldas Pehrsson Norra klubi Sogndal palluri olukorda.

Morozovi kohta lausus peatreener: "Igor kuulus Ungari liiga mängus isegi koosseisu, aga jäi pingile. Usun, et tal on hoolimata põlvetraumast loodetavasti šanss kaasa mängida."

Tõsiasja kohta, et neljapäevane heitlus Leeduga peetakse Vilniuses kunstmurul, lausus Pehrsson: "Ma ei kuluta aega ega energiat hädaldamisele, kui halb on kunstmuru. Sel pole lihtsalt mingit mõtet. Teadsime ammu, et mäng toimub seal ja nüüd on meie kohustus nende päevade jooksul end võimalikult hästi sel kattel hakkama saamiseks ette valmistada."

Eesti koondis teeb täna õhtul Sportland Arenal esimese treeningu, Leetu lennatakse homme õhtul. Inglismaad võõrustatakse pühapäeval juba A.Le Coq Arena naturaalmurul.