"Ootan tasavägist mängu, nagu see alati olnud, kui Eesti on kedagi võõrustanud," sõnas Høgmo mõni tund varem Norra koondise pressikonverentsil.

"Høgmo on tark treener. Nõustun temaga. Norra on väga kompaktne, töötahteline ja tugeva mentaliteediga meeskond. Sama saab öelda ka meie kohta. Võttes arvesse väljakuolusid, mis ei kutsu just suurepärast söödumängu mängima, siis võib oodata võitluslikku lahingut ning ma ootan seda põnevusega," ütles Pehrsson Meriton Spa hotellis Eesti ajakirjanikele.

Küsimusele, kas Eesti paneb homme välja parima võimaliku koosseisu, vastas rootslane: "Raske on öelda, milline on parim meeskond. Aga ma usun, et arvestades vastaste formatsiooni, nende mängijaid ja taktikat paneme neile vastu parima koosseisu. Kas ka kogenuima, mis meil on, see on iseasi."

Algkoosseisu ei avaldanud

Esmaspäeval rääkis Pehrsson, et tahaks Flora kaitsjat Nikita Baranovit kasutada rohkem kaitsva poolkaitsjana nagu Karol Metsagi. Kas näeme neid homme korraga väljakul? "Seda te peate homme vaatama. Ma ei ütle oma algkoosseisu. Mets ilmselt mängib. Baranov saab samuti oma minutid Norra ja Serbia mängudes kätte," ütles ta.

Tõenäoliselt ei löö eelolevates mängudes veel kaasa Kanada väliseestlasest väravavaht Andreas Vaikla ega Flora keskkaitsja Madis Vihmann, kellele Pehrsson tahtis selle laagriga pigem rahvuskoondise õhku nuusutada anda.

"Vaikla on nende treeningutega mõned väga head tõrjed teinud. Mart Poom (väravavahtide treener - toim) ütles, et tal on rõõm näha, et ta on palju paremas vormis ja keskendunum kui detsembrikuises laagris, mil hooaeg veel ei käinud. Tal on suur potentsiaal saamaks väga heaks mängijaks. Ta on oma pikkuse kohta väga kiire. Vihmann on samuti end heast küljest näidanud. Ta ei ole ilmselt veel koondise jalgpalliks valmis, kuid tal on kindlasti iseloomu ja ambitsiooni, et selleks tõusta. Peab arvestama, et keskkaitsjal võtab see tavaliselt rohkem aega. Ta on suur mees, kes tasakaalult ja koordinatsioonilt peab veel rahvusvahelise tasemeni jõudma," rääkis Pehrsson.