Spordimuuseumi juhi Siim Randoja sõnul tähistab näitus Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseumi ajaloo suurimat edukat rahvusvahelist koostööprojekti. „Alustasime tööd Meistrite liiga finaali järel lootusega saada Superkarika mängu ajaks mõned Madridi Reali esemed otse Hispaania pealinnast, Santiago Bernabeu staadionilt,“ rääkis Randoja. Tänaseks on erisaadetisena Eesti poole teele pandud umbes poolsada eset suurimatest Reali selle sajandi võidukatest finaalidest. „Meistrite liiga, La Liga ja FIFA 20. sajandi parima jalgpalliklubi trofeed on mõned näited, neile lisanduvad komplektid mängusärkide ja -pallidega, muuseas ka Cristiano Ronaldo ja Karim Benzema omadega,“ kirjeldas Randoja. Loomulikult on väljas ka klubi värskeima, 2018. aasta Meistrite Liiga komplekt koos mänguvormi, palli ja kapteni käepaelaga.

Seoses eriväljapanekuga on Eesti Spordi- ja Olümpiamuusuem alates 10.-23. augustini avatud iga päev, kaasa arvatud 20. augustil, kell 11-19. „Püüame pakkuda selle lühikese ajaperioodi jooksul võimalikult paljudele võimalust näitusest osa saada, sest tegemist on tõepoolest erilise ja väärika, aga ka erakordselt lühikest perioodi vältava väljapanekuga,“ selgitas Randoja.

Kuninglikku Madriidi jalgpalliklubi võib kahtlusteta nimetada maailma ajaloo edukaimaks jalgpalliklubiks, seda ilmestavad 13 võidetud Meistrite liiga tiitlit, 33 kohaliku La Liga võitu, 4 superkarikat, 4 FIFA klubide maailmameistri tiitlit ja hulk väiksemaid auhindu. Kõige krooniks on 1902. aastal loodud klubi saanud FIFA 20. sajandi edukaima jalgpalliklubi tiitli.

Madridi Reali väärtust hinnatakse 3,5 miljardi euro suuruseks ja klubi aastane käive on 675 miljonit eurot. Legendaarne jalgpalliklubi on esimene bränd 100 miljoni fänniga Facebookis, meeskonnaliikmete kombineeritud väärtus on enam kui 950 miljonit eurot.