Fortuuna viis kokku Paide Linnameeskonna ja Narva Transi ning Tallinna FC Levadia ja tiitlikaitsja Tallinna FC Flora.

Karikavõistluste poolfinaalid toimuvad teisipäeval, 8. mail vastavalt Paide linnastaadionil ja Maarjamäe staadionil.

Paaride võitjad kohtuvad 26. mail kell 17.00 karikafinaalis A. Le Coq Arenal.

2012. aasta karikafinaal juhatab sisse uue karikavõistluste kontseptsiooni, mille tulemusena peaks igast karikamängust kujunema sündmus nii mängijate kui pealtvaatajate jaoks. Alates tänavusest saab Eesti karikavõitja trofee, mis mitteametlikult kannab nime Evald Tipneri karikas.

“Jalgpalliliit mõtleb praegu, kuidas jõuda selleni, et Eesti inimesed hakkaksid endale valima jalgpalliklubi, keda nad peaksid omaks. Ehk siis tegeleme plaaniga, mis võiks tinglikult kanda nime “minu klubi”, ütles EJLi president Aivar Pohlak, teatas EJL pressiteenistus.

“Ühiskonna tavaarengu korral toimunuksid praegused arengud loomulikul teel vabatahtliku pingutuse tulemusel. Paraku pole Eestile sellist saatust antud, mis tähendab, et peame oma jalgpallihoone vundamendile kõnealuse vabatahtlikkuse kihi nüüd tagantjärele alla valama ja karikavõistluste kontseptsiooni raames ongi selleks võimalus,” lisas Pohlak.

Finaali lavastab professionaalne dramaturg Mart Kase, kes ise pallib II liigas HÜJK Emmaste ridades. Lisaks temale on finaali läbiviimisse kaasatud näitlejad Uku Uusberg ja Mikk Jürjens. Finaaliks valmib ka hümn, mille autoriks helilooja Tomi Rahula.

“Karikafinaali õnnestumiseks on vaja eelkõige publikut,” lausus Kase. “Jalgpallimäng muutub suureks siis, kui kohal on publik. Eesti karikafinaal ei ole ainult kahe klubi mäng, ideaalis võiks see olla Eesti klubidele koht, kus ollakse oma identiteediga väljas."

Mullu võitis karika FC Flora, kes alistas finaalis Narva Transi. Läbi ajaloo on Eesti karikas välja mängitud 21 korral.