29-aastane ründaja pole veel maha matnud mõtteid vormi saades koondisekutse eest võidelda. "Enne tahaks terveks saada, mängida ja uuesti pildile pääseda, siis saab edasi vaadata. Loomulikult, kui olen vormis ja löön väravaid, on see võimalik. Ei ole veel koondisemõtteid maha matnud," ütles Ahjupera, kes viimati tõmbas koondisesärgi selga 10. septembril MM-valikmängus Budapestis.

Teisipäeval Mustamäe haiglas tehtud lõikuse käigus parandati Ahjupera tagumise reielihase kõõluste rebend ja eemaldati eelnev armkude. Kolmapäeval lasti Ahjupera koju.

"Operatsioon läks hästi. Oligi see probleem, mis pidi olema. Nüüd läheb poolteist-kaks kuud, enne kui jooksma saab hakata, jalgpalli saab mängida umbes kolme kuu pärast," rääkis 22-kordne Eesti koondise internatsionaal. "12 päeva läheb aega, enne kui niidid välja võetakse, enne seda ei saa midagi teha. Hakkan saama professionaalset taastusravi. Klubiga on kokkulepe, et olen niikaua Eestis, kuni olen valmis jalgpalli mängima."

Ahjupera tunneb kergendust, et lõikus lõpuks tehtud sai. "Õnneks on nüüd täpne vigastus teada ja operatsioon tehtud. Kui Belgias diagnoos pandi, öeldi, et sa võid teha operatsiooni, aga ei pea. Kui teed, on taastumisvõimalus 95 protsenti, kui ei tee, ei tea keegi, kuidas läheb. Nüüd vähemalt jala jõud ja liikuvus taastub. Siiani oli kõik läbi valu tegemine, ei olnud õige asi. Teadmatus oli siiamaani suur," lausus ta.

Tänast pommuudist Eesti koondise septembrikuisest maavõistlusest Rootsiga kuulis Ahjupera esimest korda ajakirjanikult. "Väga huvitav vastane. Eesti ei ole ammu Rootsiga mänginud. Maiuspala fännidele," kommenteeris ta.