24-aastane ja 195 cm pikkune keskkaitsja esindab värske lepingu alusel üheksakordset Eesti meisterklubi kuni 2016. aasta jalgpallihooaja lõpuni.

Täna koos hommikul FC Levadia esindusmeeskonnaga Maarjamäe jalgpallikompleksis trenni teinud Rahmanov tunnistas, et esimene mulje klubist ja uutest kaaslastest on väga hea.

"Meeskond võttis mind kenasti vastu, meeleolu on positiivne. Meil on igati tore kollektiiv ning ootan põnevusega hooaja algust. Treenerid jäid minu seniste esitustega rahule ning ka minu jaoks on nende nõudmised ja meeskonnas valitsevad põhimõtted selged," ütles Rahmanov.

Tallinna linnaga tutvus FC Levadia värske täiendus väga põgusalt. "Viimastel päevadel on olnud päris külm ja pole olnud mahti ringi vaadata. Jalutasin ainult natuke vanalinnas. Mulle siin meeldib ja loodetavasti saan endast klubile ja meeskonnale palju anda," sõnas valgevenelane.

Minskis sündinud Rahmanov alustas oma karjääri FK Minskis ning mängis kasvatajaklubi koosseisus ka neljal hooajal (2009-2012) Valgevene kõrgliigas. 2010. aastal võitis ta FK Minski koosseisus Vysheyskaya Liga pronksmedali.

2013. aastal esindas ta Valgevene kõrgemas sarias Mozõri Slaviat ning eelmisel hooajal Grodno Nemanit. Kokku on tema arvel Valgevene liigas 80 mängu.

2012. ja 2014. aastal jõudis Rahmanov oma koduklubi koosseisus ka Valgevene karikafinaali, ent jäi seal mõlemal korral kaotajaks.

Rahmanov on mänginud ka Valgevene U19, U20 ja U21 noortekoondistes.

Veel on Rahmanovi arvel kokku 5 mängu UEFA Euroopa Liiga eelringides FK Minski ja Grodno Nemani koosseisus.

Rahmanov nentis, et senikogetu põhjal peab ta Valgevene liigat Eesti Premium Liigast tugevamaks. "Kokkuvõtvaid järeldusi on muidugi vara teha, sest seni olen mänginud kontrollmängus Sillamäe Kalevi vastu ning nüüd paaris hooajaeelses mängus FC Levadia särgis. Ootame hooaja alguse ja esimesed ametlikud kohtumised ära, siis saan põhjalikumaid järeldusi teha."

Keskkaitsja sõnul otsustas ta 24-aastasena Valgevenest välismaale siirduda ja end uues keskkonnas proovile panna. "Eesti meisterklubi huvi tundus mulle ahvatlevana ja olen väga rõõmus, et FC Levadia pakkumise tegi. Olen nüüd meeskonna liiga ning üritame üheskoos meile seatud kõrgeid sihte edukalt täita," kinnitas Rahmanov.

Artjom Rahmanov on FC Levadia neljas uus täiendus kahe hooaja vahel. Varem sõlmis klubi töölepingu Aleksei Širokovi, Siim Lutsu ja Ivan Pechaga.

Lisaks sõlmis FC Levadia profilepingu Kristjan Tamme ja Mark Oliver Roosnupuga.