Pikk leping seob Soome jalgpalli tulevikulootust seitsmekordse Eesti meisterklubiga kuni 2016. aasta jalgpallihooaja lõpuni.

Imatralt pärit poolkaitsja, kes on kohaliku Imatra Palloseura kasvandik, kuulus viimased poolteist aastat maineka Ungari klubi Budapesti Honvédi noorteakadeemiasse. Tänavu 22. märtsil osales ta Soome U19 noortekoondise ridades maavõistlusmängus Austria vastu.

"Tunnen siirast heameelt FC Levadiaga liitumise üle. Tegemist on Eesti tippklubiga, mis aastate jooksul ka Euroopas silmapaistvalt mänginud. Meeskond võttis mind hästi vastu, kõik mängijaid on väga toredad ja võistkonna sisekliima suurepärane. Kaasmängijad valdavad inglise keelt, treenerid ka soome keelt. FC Levadia treeningbaas Maarjamäel asub väga kaunis piirkonnas ning pakub meeskonnale häid tingimusi," ütles Aallikko FC Levadia pressiteate vahendusel.

"Meie meeskonna suur eesmärk sellel hooajal on Eesti meistritiitel. Usun, et oleme suutelised oma sihi saavutama. Mina pean esindusmeeskonda pääsemiseks veel vormi koguma, kuid aitan kaaslasi nii palju kui võimalik teekonnal meistritiitli poole," lisas soomlane.

Kuidas jõudis Imatra noormees Ungari tippklubisse? Aallikko sõnul sai kõik alguse Joensuus B-klassi liigamängult, kus ta kohaliku klubi ungarlasest noortetöö juhile silma hakkas. "Järgnes kutse Joensuu treeningutele ning seejärel juba Honvédi akadeemiasse. 2011. aasta alguses käisingi Budapestis proovimas, kuid olin siis kimpus seljatraumaga ega saanud korralikult mängida. Siiski kutsusti mind sügisel tagasi ning siis läbisin valiksõela edukalt," kirjeldas Aallikko oma teekonda legendaarsesse Ungari kasvatajaklubisse.

Honvédi akadeemia ridades mängis Aallikko mullu veebruarist kuni tänavuse kevadhooaja lõpuni. "Suurepärane akadeemia, mängisin koos mitmete Ungari noortekoondise mängijatega. Hooaja lõppedes pakkus Honvédi mulle lepingut U21 noortevõistkonnas ja reservmeeskonnas mängimiseks, kuid loobusin sellest. Mul oli kindel eesmärk mängida esindusmeeskonna eest kõrgliigas ning panna end proovile eurosarjades. Soome naasmise asemel tahtsin mängida välismaal. Kuna minu endine agent tundis hästi Argo Arbeiterit, siis tulingi end FC Levadiale näitama. Mind võeti hästi vastu ja tunnen lepinguni jõudmise üle heameelt. Mulle Tallinnas meeldib ja loodan väga, et klubil ja meeskonnal läheb hästi," ütles Aallikko.

FC Levadia peatreener Marko Kristal näeb Aallikkos head täiendust keskväljale, kes meeskonnasisest konukrentsi mänguaja nimel veelgi suurendab. "Jere on noor ja väga andekas mängija, kellel on oma ea kohta väga hea tehnika ja platsinägemine. Ta on Ilja Antonovi tüüpi ründav poolkaitsja, kes vajadusel suudab mängida ka äärtel. Mulle meeldib tema suutlikkus maksimaalselt keskenduda, kogu vajalik kvaliteet tippmängijaks saamiseks on Jerel olemas. Kõik sõltub temast endast. Hetkel pole Jere veel mänguvalmis, aga järgmist hooaega silmas pidades on ta meie jaoks väga vajalik täiendus," leidis Kristal.