Varem Eestis aastaid Sillamäe Kalevi eest mänginud Kabajevi teguviisi muudab tragikoomiliseks asjaolu, et ta oli Levadiaga värskelt liitunud ning meeskonna eest jõudnud vaid kaks liigamängu mängida, millest ühes lõi ta ka värava.

Just sellesama eelmisel pühapäeval Viljandis peetud kohtumise järgsel päeval kihutas Peterburis sündinud Kabajev Tallinnast kodumaa poole, kui ta Tallinna-Narva maantee 196. kilomeetril politsei poolt kinni peeti. Sõiduauto ületas lubatud kiirust vähemalt 42 km/h ehk sõiduki kiirus oli vähemalt 132 km/h.

„Sellisel kiirusel toimunud liiklusõnnetuse tagajärjed oleks olnud väga traagilised,“ sõnas Narva politseijaoskonna juhtivuurija Dmitri Narolin. „Kohtus ütles mees enda vabandamiseks, et ta kiirustas Venemaale oma pere juurde. Palusime tal mõelda selle peale, et ka teised liiklejad tahavad oma perede juurde jõuda ja seda elusate ja tervetena.“

Narolini sõnul oli riigis viisa alusel viibivat meest eelnevalt kahel korral karistatud rahatrahvidega kiiruseületamise eest ning mõlemad trahvid olid tasumata.

„Kuna karistusena määratud trahvid ei ole tema käitumisele oodatud mõju avaldanud, taotlesin kohtus aresti ja oleme otsustanud, et tema riigis viibimine ei ole teiste Eesti elanike huvides,“ lisas politseinik.

Kohus määras Kabajevile karistuseks kaks päeva aresti. Lisaks tühistas politsei- ja piirivalveamet mehe Schengeni viisa ja tema suhtes kohaldati sissesõidukeeld Schengeni riikidesse üheks aastaks. Kolmapäeval saadeti mees riigist välja.

Levadia pressiesindaja Indrek Petersoo sõnul ei ole mehega lepingut veel lõpetatud ning klubi teeb omalt poolt kõik võimaliku, et asjasse selgust tuua ning ehk olukorrale mingi lahendus leida. "Levadia üritab asjasse selgust tuua ja leida võimalused, mis on, et Kabajev saaks oma karjääri Eestis jätkata. Hetkel on väga vara öelda, kas ja kuidas see õnnestub," sõnas Petersoo Delfile.

Üleminekuaken on Eestis juba kinni läinud ning Kabajevile oleks teoreetiliselt võimalik asendaja tuua vaid vabaagenditurult. "Mis siin salata, eks meil on ründejõudu juurde vaja, et meistritiitli poole püüelda. Kabajevile pandi selles osas suured lootused ja tema ärakukkumine sellisel erakordselt rumalal moel on suureks hoobiks kogu meie meeskonnale. Hetkel tuleb edasi minna nende meestega, kes meil on. Levadiale on see valus hoop ja mõistame sellise teguviisi täielikult hukka."