Kolmeaastase lepingu esimesel hooajal on Käit Fulhamis stipendiaadi ning kahel järgmisel hooajal profimängija staatuses, teatas Levadia koduleht.

"Tunne on väga hea, kuna lepingul on nüüd allkirjad all. Olen erakordselt õnnelik!" ütles Londonis viibiv Käit.

Äsja 16-aastaseks saanud Käit liitub Fulhami U18 võistkonnaga, mis on väga rahvusvaheline kooslus. "Inglasi on seal tegelikult vähe, uute meeskonnakaaslaste seas leidub poisse nii Austraaliast, Kanadast, Ameerika Ühendriikidest kui Aafrikast. Eeldatavasti mängin seal ründaja aluse poolkaitsja positsioonil. Meeskonna sisekliima on väga hea, poisid teevad kõike koos," lisas Käit.

Käit usub, et tal avaneb peagi võimalus end Fulhami esindusmeeskonda murda. "Võimalus on olemas. Fulham kukkus kevadel Inglismaa kõrgliigast välja ja nüüd loodetakse just oma noorte ja akadeemia mängijate toel sinna tagasi jõuda. Kõik sõltub ainult minust endast," tõdes Käit.

Mattias Käit on läbi ja lõhki FC Levadia oma kasvandik, kes liitus klubiga 2006. aastal kui FC Levadia ja JK Kotkas Juunior ühinesid. Käidi treeneriteks olid Aivar Priidel, Martin Maasing, Richard Barnwell ja Urmas Hepner.

"Suur aitäh kõikidele minu treeneritele ja klubile! Võtan Levadiast kaasa väga head mälestused ja üritan olla heaks eeskujuks neile väikestele poistele, kes täna Levadias jalgpallitarkusi õpivad," lubas Käit.

Käidi Inglismaale siirdumine on suur hetk JK Kotkas Juuniori asutaja ja FC Levadia juhatuse liikme Andres Lehe jaoks kuna tegemist on esimese Euroopa tippklubisse siirdunud kasvandikuga. "Pärast klubi loomist 1998. aastal käis sealt läbi tuhandeid poisse. Mattias hakkas kohe väiksena silma oma pallioskuse, hea iseloomu ja lihtsuse poolest. Ta on väga viisakas ja meeldiv noormees. Kui oli tarvis mõnele mängule pallipoisiks või kanderaamikandjaks tulla, siis oli ta alati rõõmsal meelel valmis kaasa lööma. Tubli mees! Soovin Mattiasele kogu südamest edu ja kordaminekuid jalgpallimaailma tippu jõudmisel. Mattias on hea näide sellest, kuidas pühendumise ja töökuse abil jõuab kaugele välja," ütles Leht.

Mattias Käit kuulub Eesti U-17 jalgpallikoondisesse ning lõi käimasoleva aasta kuues mängus koguni 7 väravat.

FC Levadia ja Fulham FC on Mattias Käidi mängijaõiguste ülemineku tingimused kokku leppinud. Klubidevaheline leping jõustub FIFA heakskiidu ning rahvusvahelise transferisertikikaadi väljastamise järel.