0:0 viigiseis püsis 455 pealtvaataja ees 81. minutini. Keskväljal palli võitnud vahetusmees Trevor Elhi kõmmutas Stanislav Pedõki valvatud väravale, floralane tõrjus, kuid jätkupallile sai esimesena jaole Albert Taar, kes söötis selle värava ette ja leidis üksi olnud Igor Subbotini.

“Kõige tähtsam on see, et saime kolm punkti ja oma enesekindluse tagasi, kuna see võit meie igapõlise rivaali üle on ülitähtis,” rõõmustas Levadia peatreeneri kohusetäitja Sergei Hohlov-Simson. “Ei mäletagi, millal meeskond nii hästi mängis. Kõik poisid andsid endast maksimaalselt parima ja täitsid täpselt treeneri mänguülesanded. Ma olen väga rahul!”

Hohlov-Simsonil on rahuloluks ka põhjuks. Laupäeval ei suudetud Viljandis enamat 0:0 viigist, kuid teisipäevane võit tõstis nad tagasi medaliheitlusse. 23 mängust on nad teeninud 46 punkti, millega jäädakse matši enam pidanud Transist kahe ja sama palju kohtumisi pidanud Kaljust viie punkti kaugusele. Floral on 22 mängust 53 punkti.

“Tänases mängus me tegime vastasega kõike, mida tahtsime. See oli vapustav mäng ja ma olen vaimustusest sõnatu!” kuulutas Maksim Podholjuzin.

Flora peatreener Martin Reim mehitas keskvälja kolme mängijaga, saates platsile vigastusest paranenud Valeri Minkeneni, Sergei Mošnikovi ja Erik Midtgardeni, kuid avapoolajal oli väravale lähemal hoopis Levadia.

Jõulisemalt haaras Flora initsiatiivi alles viimasel 15 minutil, kuid just siis nõelas Levadia mängu ainsa tabamusega, millele võõrustajad vasturohtu ei leidnud.

“Täna jäime palliga koperdama ning ei suutnud piisavalt kiiresti sööte ette anda. Oli tunda mängijate ärevust ning tegutseti palju rumalalt,” sõnas Reim.

“Ründajatel oli raske tegutseda, kuna ruumi oli vähe. Levadia mängis väga hästi ja kaitses korralikult,” lisas kapten Karl Palatu.

Flora ja Levadia on sel nädalal veel korra vastamisi, kui laupäevases telemängus kell 14.00 Maarjamäel peetakse omavaheline 25. vooru matš.