Kokku vastas internetis nii eesti kui ka vene keeles küsimustikule 819 inimest, kellest 75% moodustasid mehed. Enam kui poole vastajatest moodustasid Nõmme Kalju FC, FC Flora ja Tartu JK Tammeka fännid (vastavalt 18, 17 ja 16%), kuid esindatud olid nii kõikide Premium liiga klubide toetajad kui ka neutraalsed jalgpallisõbrad (8%).

Enam kui 40% vastajatest ütlesid, et tribüünile toob neid soov toetada oma lemmikklubi, populaarsuselt teine vastus oli huvi jalgpalli vastu, mis oli põhjuseks 38% külastajate puhul. Sõpra või pereliiget käib staadionil toetamas 12% vastajatest. Premium liiga mängude külastajate seas on kõrgelt hinnatud staadionite heakord, turvalisus, mängukavade sisuline pool, mis said kõik viie palli süsteemis enim kõrgeid hindeid. Samuti oli 5 populaarseimaks vastuseks küsimusele, kas mängul tuntakse end koduselt.

Küsitlusel uuriti vastajatelt, mis vajab mängude korraldamisel kõige suuremat muutust. Populaarseimaks vastuseks (22%) osutus tribüünile katuse paigaldamine. Lisaks vajaks järele aitamist toitlustus ja mängude eelreklaam (mõlemad 14%) ning staadioni heakord (13%). Samuti aktiveeriks pealtvaatajaid poolajamängud või loosimised (12%). Küsimusele, mis oleks põhjus, et inimene tuleks staadionile, vastates toodi enim välja, et tribüünil võiks olla suurem melu (35%).

Enim saadakse mängu kohta infot klubi Facebooki leheküljelt või muust sotsiaalmeedia kanalist (44%). Teisel kohal oli Jalgpall.ee ja Premiumliiga.ee leheküljed (24%).

Vastajate seas olid populaarsed ka Premium liiga otseülekanded. 35% vastajatest vaatab (vähemalt üht) mängu iga voor, vähemalt kord kuus jälgib otseülekandeid 46% vastajatest. 49% protsenti vastajatest ütles, et on jätnud mängule minemata seetõttu, et on valinud otseülekande. Enim eelistatakse Premium liigat jälgida ETV-st (62% vastajatest).

Võrreldes varasemate aastate küsitlustega, mida on läbi viidud 2013. aastast, saab tulemustest järeldada, et paremaks on läinud vastaste atraktiivsus, info klubi/mängijate kohta ja mängu korralduslik pool. Lisaks on vähem survet langetada piletihindu. Jätkuvalt ollakse aga pigem rahuolematud staadioni infrastruktuuri osas ning võrreldes mulluse küsitlusega on inimeste soov tunda ja näha staadionil melu aina suurem.

Premium liiga meeskonnad on juba alustanud ettevalmistust uueks hooajaks ning sel aastal saab meie tippmeeskondadele kaasa elada Triobet Aastalõputurniiril, kus Premium liiga meeskonnas astuvad väljakule 29. ja 30. detsembril. Täpsema info leiab jalgpalliliidu koduleheküljelt. Uus aasta algab traditsioonilise Taliturniiriga EJLi jalgpallhallis (Asula 4c, Tallinn), kus esimene kohtumine FC Flora – Nõmme Kalju FC leiab aset juba 6. jaanuaril kell 17.30. Ajakava on leitav samuti jalgpall.ee portaalis.