Kui mängijad olid oma "koosa" riietusruumis kätte saanud, elas Kristal ennast välja esmalt ETV otsestuudios ning kirus seejärel teistele ajakirjanikele kõiki rohelistes särkides mängijaid, kes täna oma võimalusi väravaks ei realiseerinud.

Paide võidukolli lõi kiirrünnakust rootslane Said Atié, suunates palli külmanärviliselt Šmiško vasaku külje alt alla nurka.

"Vaadates meie kahte viimast mängu, kui palju me omame initsiatiivi ja võimalusi, aga ei löö väravaid, noh! Müstiline, kuidas meil on niisugused mängijad väljakul, kes oskavad väravaid lüüa, aga lihtsalt ei tee seda. Me ei saa niimoodi mängida," ütles Kristal. "See on etteheide tervele meeskonnale. Kellel momendid on, peavad need ära realiseerima. Okei, loomulikult tegi väravavaht neil hea mängu, aga see ei ole vabandus. Meie peame väravaid lööma."

Ajakirjaniku märkuse peale, et tiitlikaitsja vastaseks oli sisuliselt amatöörmeeskond, torkas Kristal vahele: "Vahet ei ole, kas amatöörid, profid või kilpkonnad... Ükskõik kes neil väljakul on, väravaid tuleb lüüa! Me võtame juurde ründajaid, kes peavad väravaid lööma, aga nad ei tee seda! Oleme kahes viimases mängus omanud nii palju momente, nagu mõni meeskond omab terve hooaja peale. Nii mängides ei saa võita. Paidel üks võimalus teisel poolajal oli ja selle nad ka väravaks lõid. Keegi sulle niisama midagi ei anna, ise pead sa need pallid sinna väravasse lööma."

Küsimusele, kas parematele jahimaadele läinud Rimo Hunt on meeskonnast puudu, vastas Kristal: "Rimo oli vähemalt mees, kes lõi väravaid. Oligi kõik."