„See on nii halb ja valus teema, et … Väga keeruline on aru saada inimestest, kes taolisele teele lähevad – isegi, kui see kõik on toimunud enne otsest kokkupuudet sinuga,“ ütles Tallinna Levadia peatreener Marko Kristal Delfile ja Eesti Päevalehele. „Saan aru, et süüdistused puudutavad Levadiasse tuleku eelset aega. Siinveedetud pooleteist aasta jooksul pole mul talle olnud etteheiteid ega vähimatki kahtlust. Ent loomulikult ei tee kõik see olnut olematuks.“

Jalgpalliliidu infojuht Mihkel Uiboleht kinnitab: Jahhimovitši süüasja puudutavad kohtumaterjalid räägivad aastatest 2011-12. Politsei ülimahukast uurimismaterjalist käib läbi teistegi Levadia tänaste ja endiste mängijate nimesid.

„Teeme jalgpalliliiduga koostööd, millele viitab ka Jahhimovitšiga lepingu lõpetamine. Oleme kursis ka ülejäänud kahtlusalustega, aga usume parimat ega mõista kindlasti kedagi rutakalt hukka,“ kommenteerib Levadia pressiesindaja Indrek Petersoo.

Lisaks Jahhimovitšile said kihlveopettuste eest karistada Maksim Paponov (Sillamäe Kalev) ja Yaroslav Dmitriev (Tallinna Puuma). Jahhimovitšile ja Paponovile määrati esialgu kuni 31. detsembrini 2014 kehtiv keeld, mis vaadatakse üle uurimise lõppemisel või hiljemalt 31. detsembril 2014. Dmitrievile määrati eluaegne keeld. Otsus hõlmab nii mängimist, juhendamist kui ka ametiisikuna tegutsemist.

Loe pikemalt Eesti jalgpalli tabanud uuest kihlveoskandaalist homsest Ekspressist ja Eesti Päevalehest.