Viimatises EM-valiktsüklis kaotas Kreeka muuhulgas kaks korda Fääri saartele ja jäi alagrupis viimaseks. Eelmise aasta lõpust usaldati peatreeneri amet sakslasele Michael Skibbe, kes on kogunud sünnimaal kuulsust nii koondise kui Dortmundi Borussia juhendajana. MM-sarja algus on olnud hea: alistati nii Gibraltar (4:1) kui Küpros (2:0). Kontrollkohtumises saadi 2:1 jagu ka Hollandist.

"Mul on olnud lihtsam kui eelkäija Claudio Ranieril. Tema pidi ettevalmistusajata asuma kohe valikmängudes tulemust tegema, mina sain oluliselt rohkem aega," võrdles Skibbe end itaallasega, kes Kreekast lahkudes viis Leicester City šokina tervele jalgpalliilmale Inglismaa meistriks.

"Meeskond ei olnud nii üksmeelne kui lausa hädavajalik heade tulemuste saavutamiseks. Rääkisin palju mängijatega ja tegime olulisi muutusi. Seni on kõik toiminud," sõnas Skibbe. Ning täpsustas: "Mulle on oluline, et mängija ei tuleks koondisse ainult jalgadega, vaid pühendaks kodumaa esindamisse ka pea ja südame. Võitleme ja jookseme rohkem kui mõne aja eest."

Dortmundi Borussia keskkaitsja Sokratis Papastathopoulos rõhutas: "Meeskonna sisekliima on palju muutunud ja treener on meid ses osas palju aidanud. Oleme ühtsed - räägime koos nii Kreeka jalgpalli helgest minevikust kui ka sellest, kuidas paremaks saada. Aga ka meie mängustiil on muutunud: Kreeka ei mängi enam nii kaitsvalt."

Eesti treenerivahetus ei olnud hea, aga...

Homme kell 21.45 Lillekülas algava valikmängu eel on Skibbe meeskonna häälestanud vaid ühele eesmärgile - jätkata võiduseeriat. Hoolimata sellest, et Eestil on uus treener (Martin Reim) ja värskelt saadud suur võit Gibraltari üle.

"Jah, võib-olla teeb Eesti värske treenerivahetus meie elu veidi raskemaks, aga samas ei ole sel liiga suurt tähtsust. Lõpuks otsustavad tulemuse nii või naa 11 meest väljakul. Eesti mängis Gibraltari vastu head jalgpalli, aga meie ainuke soov on sellest hoolimata lahkuda Tallinnast kolme punktiga," lausus Skibbe.