Klubi teatas esmaspäeval oma kodulehel, et on Vassiljeviga lepingutingimustes kokku leppinud ning et eestlane viibib juba nende treeningutel. Täna kell 11.42 kinnitati, et 30-aastase Eesti koondislasega sõlmiti aastane leping.

"Esimesest kontaktist, mis mul klubiga oli, kulus vaid mõned päevad otsuseni. Üsna kiiresti said need asjad ühele poole. Siin olles sain poole päevaga aimu klubi tingimustest ning tegin ka meditsiinilise ülevaatuse. Sain aru, et tegemist on hästi organiseeritud klubiga ja otsustasin nendega käed lüüa," rääkis Vassiljev Delfile ja Eesti Päevalehele lepingu tagamaadest.

Vassiljev mängis viimasel kolmel hooajal Venemaa meistriliigas Permi Amkaris, kes otsustas temaga lepingut mitte pikendada. Varem on ta mänginud Sloveenia klubides Lendava Naftas (2007-2011) ja Koperis (2011). Profikarjääri esimesed aastad veetis Vassiljev FC Levadias.

Augusti alguses käis Vassiljev läbirääkimisi pidamas Iisraelis sealse kõrgliigaklubi Petah-Tikva Maccabiga, kuid naases sealt lepinguta.

"Võrreldes Venemaa kõrgliigaga on tasemevahe küll sees, kuid kui võtta nii, et ma olen ikkagi Eesti mängija, siis selles mõttes on siin korralik tase küll. Ja organisatoorses mõttes toimuvad asjad paremini kui Venemaal. Usun, et siin on korralik keskmine tase - see, et lähinaaber on Saksamaa, aitab ka kindlasti siinse liiga taset tõsta."

Piasti lõpetas Poola meistriliiga eelmise hooaja tabelis 12. kohal. Hetkel hoitakse 3 punktiga eelviimast ehk 15. kohta.

"Praegune positsioon tabelis ei ole väga hea. Poolas lüüakse tabel esimese kahe mängude ringi järel kaheks - ülemiseks pooleks ja alumiseks pooleks, kes edasi mängivad omavahel -, siis tahaks ikka selles ülemises pooles lõpetada," loodab poolkaitsja.