Ekspressi andmetel tekitas eelkõige venekeelsetes pallurites nagu Vassiljevis, Aleksandr Dmitrijevis ja Dmitri Kruglovis trotsi Pehrssoni esiväravavahi valik - Sergei Pareiko kindad usaldati heasse vormi tõusnud Mihkel Aksalule. Viimane 0:5 kaotus Bosnia ja Hertsegoviinale olevat olnud pallurite lõpule viidud kättemaks Pareiko eest.

"Lugesin ka just seda artiklit. Kui inimestele meeldib erinevaid teooriaid välja mõelda, siis lasku käia," lükkas Vassiljev ümber, et see vähegi tõele võiks vastata. "Ütlesin ka pärast Pareiko lahkumismängu, et meil on nüüd tugev väravavaht Mihkli näol. Sergei lahkumine ei olnud katastroof. Mihkel on end tõestanud väärika esiväravavahi rolli kandjana. Nagu ka autor ise ütleb, siis mingit tõestust sellele teooriale pole. Kas on vaja sellest üldse rääkida?"

Vassiljevi sõnul võis aimata, et peatreenerivahetus Eesti koondist ees ootab, aga faktiliselt luges ta Pehrssoni koju saatmisest ja Reimi ametisse nimetamisest pärast tänahommikust Jagiellonia Bialystoki trenni.

"Arvata võis, et midagi peab muutuma, aga milliseid otsuseid tehakse ja kuidas see täpselt välja nägema hakkab, sellest polnud ma teadlik. Reim ja [abitreeneriks palgatud] Andres Oper on mõlemad tugeva iseloomuga mehed. Väga hea, et meil on oma Eesti treenerid, kes võivad koondist ühendada. Oma inimesel peaks olema natuke lihtsalt meeskonna sees tasakaalu leida kui välistreeneril," sõnas Vassiljev.

"Operist poleks võib-olla keegi arvanud, et ta kohe nii kõrgele võiks jõuda. Kui välja arvata isegi tema treenerikogemus, mis siiski viimased pool aastat Eesti Jalgpalli Liidus noortega tegelemisel on kõvasti kasvanud, on tema mängijakogemus ja teened Eesti jalgpalli ees nii suured, et ta võib kasvõi ühe lausega ükskõik millisel mängijal aidata end sütitada."

Vassiljevil mingeid etteheiteid ametist lahkunud Pehrssonile ei ole. "Magnus tegi oma tööd väga professionaalselt. Mõnikord jalgpallis lihtsalt juhtub nii, et mingil põhjusel asjad ei tööta või ei klapi. Võin öelda, et esimesel kahel aastal pakkus ta meile palju positiivset, lihtsalt viimasel perioodil ei läinud kõik enam nii hästi. Raske on konkreetseid põhjuseid välja tuua," ütles Vassiljev.

Vassiljevi klubikarjäär liigub hetkel koondisele hoopis vastupidises suunas. Bosnia "saunast" oli möödas vaid viis päeva, kui ta põrutas Poola liigas kauni värava, mille sarnaseid ta Sinisärkide ees mängides kaua aega näidanud pole.

"Endalegi tekitab muret, et ma ei suuda seda koondises teha. Mõned aastad tagasi oli situatsioon vastupidine - kui koondises mäng sujus, ei olnud klubitasandil kõik nii hästi. Loodan, et suudan nii heasse vormi tõusta, et mõlemal tasemel korralikult esineda," lisas Vassiljev.