Amkar läks Venemaal talvepausile vastu soliidses seisus, olles kogunud 19 mänguga 30 punkti. Tabelis eespool on Amkarist vaid kuus Vene superklubi, kellega Permi meeskonnal oma rahakotti võrrelda pole mõtet, ning tugevat jalgpalliakadeemiat loov Krasnodar.

"Võib öelda, et seis on tõesti hea praegu. Olen optimistlik ka kevade suhtes," rõõmustas Eestisse naasnud Vassiljev.

Kaks vooru enne pausile minekut oli Amkari seis veelgi roosilisem, ent detsembri alguses tuli tunnistada nii Kaasani Rubiini kui Moskva Dünamo paremust. "Need olid meie jaoks väga rasked mängud - tugevad vastased ja keerulised ilmastikuolud."

Viimases mängus Dünamoga pääses Vassiljev, kes meeskondade eelmises omavahelises mängus oli löönud võiduvärava, väljakule alles vahetusest, kuigi suurema osa senisest hooajast on ta kuulunud põhikoosseisu. "Konkurents on meil jätkuvalt tugev. Treeneril on keskväljal kasutada mitmeid häid mehi ning kõiki korraga väljakule saata ei saa. Mina pean lihtsalt oma tööd tegema võimalikult hästi," pole tänavu Hollandile kaks väravat löönud mees pettunud.

Kaks aastat tagasi mindi Venemaa kõrgliigas üle nn Euroopa süsteemile, kus hooaeg kestab sügisest kevadeni, mitte vastupidi, nagu varem. Muudatuse surusid toona läbi Vene suurklubid, kes uskusid, et nii on ka edu eurosarjades kergem tulema. Aeg on siiski näidanud, et kasuks pole muudatus tulnud sisuliselt kellelegi.

"Kui näiteks juunis ja juulis on võimalik mängida suurepärastel väljakutel, siis miks on selle asemel vaja talvel nii halbades tingimustes mängida," ei mõista Vassiljev. "See ei tule kellelegi kasuks, ei mängijatele, treeneritele ega alale laiemalt. Ka suurklubidel on tekkinud probleeme, kus kalli hinna eest ostetakse mängija ja seejärel pannakse ta kartuliväljakule oma oskusi näitama," muigab keskväljamaestro.

Vassiljevit ootab ees kuu aja pikkune puhkus, tagasi klubi juures peab ta olema 14. jaanuaril, kui algab esimene laager Türgis. Kas ja kuivõrd palju plaanib koondislane selle aja jooksul trenni teha? "Esimesed paar nädalat ei tee kindlasti midagi, lihtsalt puhkan."

Ent kuidas suhtus Vassiljev uudisesse, mis puudutas Eesti koondise peatreeneri Tarmo Rüütliga lepingu lõpetamist? "Mina pooldasin Tarmo jätkamist. Kõik mängijad said temaga hästi läbi, polnud mingit põhjust teda isegi meeskonnasiseselt kritiseerida. Kuid see on jalgpalliliidu otsus, kui juhtus nii, siis juhtus nii. Meil tuleb sellega leppida ja edasi mängida."