VÕTMEMOMENT | Avavärav. See võttis kodumeeskonnal selgelt pinged maha. Esimese poolaja järel kostis Põhja-Iiri fännide seast juba arvamusi, et "poor Estonia" (tõlk: mannetu Eesti) tuleb pausilt tulles kiiresti paika panna. Meeskonna kohta, kes 45 minutit viimase EM-i kaheksandikfinalisti surve ära kannatab ja taga nulli hoiab, on "mannetu" muidugi liiga inetu öelda, aga rohe-valgete prillidega jõudude vahekordi hinnates võis see tõesti niimoodi tunduda. Avavärav oli tegelikult õhus juba 20. mänguminuti paiku, kui Paddy McNair palli maapõrkest üle värava oskas põrutada.

MUST LAMMAS | Vigastustont. Soojenduse lõpus tegi reielihasele liiga paremkaitsja Taijo Teniste, kelle asemel pidi ootamatult mängu alustama Gert Kams. Me ei saa kunagi teada, kuidas oleks Teniste terveks jäämine Eesti mängule mõjunud, aga selge on see, et tema pikkadest autidest ja kogemustest (70 mängu A-koondises) tunti puudust.

Vigastustont näis kimbutavat ka väravavaht Sergei Lepmetsa, kes juba neljandal minutil hoobi vastu puusa sai ja ülejäänud mängu parema jala kasutamist väljalöökidel selgelt vältis. Võib arvata, et see häda on seotud märtsi alguses Eesti superkarikamängult saadud vigastusega. Vahetust Levadia puurivaht aga ei küsinud, vaid mängis kohtumise korralikult lõpuni. Korraks tekkis hetk, kus järjekordne kokkupõrge vastase ründajaga Lepmetsa mõneks ajaks murule niitis ning Mihkel Aksalu seda nähes soojendust tegema lippas, aga viimase teeneid täna siiski vaja ei läinud.

MÄNGU STAAR | Kyle Lafferty. Glasgow Rangersi 193 cm pikkune tipuründaja esines oma ülesannete kõrgusel ja tegi avaväravale tegelikult tohutu eeltöö. Olgugi, et see kõik toimus lühikese aja jooksul, pole viiekasti alas kaitsjate keskel palli mängus hoidmine üldse kerge ülesanne. Eestil sellist (keha)kuju hetkel valikus pole ja lähiajal ei paista alt peale tulevat ka.

MIKS LÄKS NII? | Klassivahe. Teisiti pole võimalik platsil toimunut seletada. Esimesel poolajal, kui kodumeeskond veidi madalama tempoga Eestit peale võttis ja hinge tõmbas, saime pisut kauem palli vallata, aga nii kui pressingule jälle rohkem rõhku pandi, olid valged särgid hädas - eriti äärtel - ja otsisid kiirustatud lahendusi, mis enamus juhtudel tähendas pika palli ette löömist (adressaadita, paraku) või nahkkera auti toimetamist. Ja muidugi Kyle Lafferty tegutsemine esimese värava puhul meie värava all! Kuigi pikal mehel oli trobikond kaitsjaid ümber, suutis ta sealt külma närvi säilitades ja meie mehi osavalt pareerides palli McGinnile toimetada.

Kuigi Henri Anier pääses Gert Kamsi filigraansest söödust Bailey Peacock-Farrelliga üks-ühele ja Eesti justkui näitas, et on hea õnnestumise korral võimeline mängu tagasi tulema, siis see vaimustus võeti külalisvõistkonnal juba vasturünnakuga maha. Karol Mets põhjustas penalti, mille Põhja-Iiri kapten Steven Davis kindlalt realiseeris. 0:2 pealt ei paistnud comeback'i võimalust enam ühestki pilust. "Rohe-valgele armeele" teenitud võit. Jääb üle ainult vastasele au anda.

KUIDAS EDASI? | Eesti sõidab Belfastist edasi Gibraltarile, kus on aega pisut asjade üle järele mõelda, tänased vead üle vaadata ja pühapäeval maavõistlusmängus veidi teisi mehi katsetada. Mitte, et tänased mehed oma koha algkoosseisus karistuseks loovutama peaksid, aga maavõistlus, kus peale FIFA reitingupunktide ja au midagi muud mängus pole, annab selleks lihtsalt hea võimaluse. Ilmselt saame väravas näha Marko Meeritsat ning platsil ka veidi väiksema koondisekogemusega Märten Kuuske ja Mark Oliver Roosnuppu.

KILD | Täismaja vastu ei saa miski! Juba mitu tundi enne mängu pasundasid Eesti ja Põhja-Iirimaa jalgpalliliidud, et piletid on välja müüdud ja staadionil enam vabu istekohti ei leidu. Kuigi ametlikult mahutab Windsor Park 18 500 pealtvaatajat (iseenesest pole see teab mis hiiglaslik number), siis ametlikuks publikunumbriks hõigati teise poolaja lõpus 18 176. Silmaga neid tühje kohte siiski näha polnud. Full house lõi võimsa jalgpalliatmosfääri. Staadionikatel oli seda valjem ja kõlavam, et kodufännidel oli, mille üle rõõmustada. Kohati oli ka Eesti fänne kuulda - mitte ühtegi paha sõna nende kohta.