Nõmme Kalju väravavahi Marko Meeritsa seljatagune püsis puutumatuna 13 minutit, kuid lõpuks tuli seni Eesti kolmanda puuriluku rolli täitnud mehel välja võtta neli palli, neist kaks penalti järel.

14. minutil viis Itaalia juhtima Saksamaal sündinud ja Bundesligas Freiburgis mängiv poolkaitsja Vincenzo Grifo, 27. minutil tegi meisterliku individuaalse sooritusega 2:0 Federico Bernardeschi (Juventus). 75. minutil pani karistusalas kanna Roberto Gagliardinile ette Georgi Tunjov, 86. minutil võttis Riccardo Orsolini värava lähistel maha Henri Järvelaid. Teise penalti realiseeris Orsolini ise, esimese virutas võrku Grifo.

Delfi Spordi tähelepanekud ajaloo seitsmendast Itaalia - Eesti kohtumisest:

VÕTMEMOMENT | Sellistes Taaveti ja Koljati heitlustes otsustab tihtipeale mängu käigu esimene favoriidilt pingeid maha võttev värav. Firenzes sündis see 14. minutil, kui Itaalia oli pikalt lühikeste söötudega palli hoidnud, lõpuks pandi keskväljalt pikem sööt karistusala suunas, kus Kevin Lasagna selle õhust jalaga ja puusaga maha võttis. Lühike tagasisööt Vincenzo Grifole, kes põrutas vastutuleva palli pooleldi õhust kaugelt tagumisse posti, kust see väravavõrku põrkas. Kahe nimetatud mehe läheduses viibisid ka Nikita Baranov ja Mihkel Ainsalu, kuid mõlemad jäid vastastest kaugele ning olid pigem äraootaval seisukohal, mitte ei püüdnud survet avaldada.

MÄNGU STAAR | Federico Bernardeschi 2:0 värav neist neljast oli kahtlemata kõige meisterlikum. 26-aastane Juventuse ründav poolkaitsja tegi Artur Pikaga üks-ühele jäädes oma firmaliigutuse, purjetas paremalt äärelt kasti suunas keskele ning põrutas Karol Metsaga silmitsi jäädes vasaku jalaga pommi esimese posti kõrvale, mis Meeritsal täiesti unarusse oli jäänud.

MUST LAMMAS | Eesti keskväli, kes jäi esiteks hätta vastaste pidurdamisega (eriti esimesel poolajal) ning teiseks ei suutnud ka oma rünnakuid üles ehitada. Debüüdi teinud Markus Soomets rabeles küll pallita kõvasti ja näitas üles head võitlejahinge, kuid oli pallita ebakindel, tegi mõned jämedad valesöödud ega suutnud surve all midagi head korda saata. Kahvatuks jäi ka algkoosseisus alustanud ja 46. minutil pingile võetud Mihkel Ainsalu.

MIKS LÄKS NII? | Sest üle oma varju ei hüppa ja Itaalia polnud huvitatudki sellest, et maailma 109. jalgpalliriigil mängulusti tekiks. Esimesest minutist peale näitasid väljakuperemehed laitmatut meeskondlikku pressingut ega lubanud Eestil lükata ei pikka ega lühikest söötu. Kui ka mõned üksikud palli hoidmise momendid Eestil tekkisid, lõppesid need surve tulemusena valesööduga.

Kõige parem võimalus üks värav tagasi lüüa tekkis Eestil 57. minutil, kui Artur Pikk ja Frank Liivak vasakul äärel itaallased üle mängisid ning Eestile nurgalöögi võitsid. Milleri nurgalöök kukkus väga lubavalt tsoonikaitset mänginud Itaalia värava ette ning veidi parema õnne korral võinuks sealt ka maailmameistrid ära karistada.

Itaalia sai aru, et rihm oli korraks lõdvemaks lasknud ning rohkem nii häid võimalusi Eestile ei kinkinud. Üksikuid häid individuaalseid sooritusi pakkusid Eestil Frank Liivak, teisel poolajal vahetusest sekkunud Georgi Tunjov ning paaril korral päästis omad halvimast ka Meerits, kuid üksikutest sähvatustest jalgpallis millegi korda saatmiseks ei piisa.

KUIDAS EDASI? | Eesti koondisel seisavad pühapäeval ja järgmisel kolmapäeval ees hirmtähtsad kohtumised Rahvuste liiga C-liigas Põhja-Makedoonia ja Gruusia vastu võõrsil. Need mängud tuleb võita, et vältida alagrupis viimaseks jäämist ja üleminekumängudele (teise sõnaga: mudaliiga vältimise mängudele) langemist. Itaalia võõrustab pühapäeval Robert Lewandowskit ja Poolat ning sõidab 18. novembril Sarajevosse külla Bosnia ja Hertsegoviinale.

KILD | Suur debüütide õhtu. Eesti koondises tegi Firenzes oma debüüdi Markus Soomets, itaallastest said elu esimese A-koondise mängu kirja vahetusest sekkunud 21-aastane Genoa klubi vasakkaitsja Luca Pellegrini, 19-aastane Monaco ründaja Pietro Pellegrini ja 23-aastane AC Milani paremkaitsja Davide Calabria.