Avapoolajal selgelt vähem võimalusi omanud Kalju läks vaheajale 1:0 eduseisust tänu sajaprotsendilisele nurgalöökide realiseerimisele. Poolaja ainsa nurgalöögi lõpetas 17. minuti väravaga Vladislav Homutov. Esimesel vaatusel realiseerimisega hätta jäänud Flora jäi oma domineerivale mängustiilile kindlaks ja vormistas Rauno Sappineni 63. ja Rauno Alliku 74. minuti väravatest võidu, tõustes ka tabeli ainuliidriks.

VÕTMEMOMENT | Rauno Alliku 2:1 värav. Kui Flora 1:1 viigivärav andis külalistele uut lootust ja särtsu juurde, siis Alliku tabamus vormistas tekkinud tuhina teenitud võiduks. See 74. minuti rünnaku lõpplahendus oli kõike muud kui klassikaline. Võiks isegi öelda, et ootamatu, sest taolisi väravavahist üle ja lati alla suunatud pealööke näeb jalgpallis harva. Alliku nägi silmanurgast ära, et puurivaht Marko Meerits on ühe nurga selgelt tühjemaks läinud ja otsustas õnne proovida. Õigesti tegi!

MÄNGU STAAR | Rauno Sappinen. Flora edurivimees on tänavu ikka võimsas väravahoos. 1:1 värav Kaljule oli talle kuue vooru jooksul juba kaheksas. Kui nii edasi läheb, siis tundub, et hooaja parima väravaküti tiitli suudaks temalt tänavu röövida ainult üleminek mõnda tugevamasse Euroopa klubisse, mida tema seniste esituste põhjal ei saa üldsegi välistada. Lisaks värava ees õigel ajal õiges kohas olemisele teeb Sappinen mehe moodi kaitsetööd ning võidab tänu vastaste kaitsjate survestamisele Florale omajagu palle tagasi.
Rauno Sappinen võitles mehe moodi nii rünnakul kui ka kaitses.

MUST LAMMAS | Marko Meerits. Rauno Alliku 2:1 juhtvärav oli selline, mille Kalju väravavaht oleks saanud parema paiknemise korral ära hoida. Henri Järvelaiu kõrge sööt vasakult äärelt maandus väravavahikasti teises otsas Alliku lokkis pea peal ning viimane suunas selle sama suure kaarega Meeritsa selja taha lati alla. Veidike tuhka võiks endale pähe raputada ka Allikut katnud Andreas Raudsepp, kuid Meeritsa kapsaaeda läks selles väravas selgelt suurem kivi.

MIKS LÄKS NII? | Flora tekitas algusest peale rohkem võimalusi. Surus ja survestas ning sai lõpuks teenitud võidu. Juba avapoolajal oli neil vähemalt kolm sajaprotsendilist võimalust Kalju ühe vastu, mille võõrustajad ka nurgalöögist ära kasutasid. Flora domineerimisest annavad tunnistust ka seitse teenitud nurgalööki Kalju kahe vastu. Kaljul seevastu oli probleeme vastaste kasti jõudmisega. Kõikide kodumeeskonna ohtlike pealelöökide kokku lugemiseks ei lähe isegi ühe käe sõrmi tarvis. Kalju ründemäng lagunes täielikult Amir Natho sunnitud väljavahetamist 58. minutil. Natho on Kaljule loovuse ja mängu ehitamise seisukohalt sama oluline mängija kui Florale Konstantin Vassiljev, kelle pidurdamisega Roosad Pantrid täna toime ei tulnud.

Kolmapäevane Kalju - Levadia mäng näitas justkui, et Hiiu kunstmurustaadion madalat ja kiiret söödumängu viljeleda ei luba, kuid Flora tõestas, et lubab ikka küll. Kui üldse keegi Kaljut Hiiu mändide all söötudega üle suudab mängida, siis on see just valitsev meister. Flora peatreener Jürgen Henn tunnistas peale mängu, et ega seda lihtne saavutada ei olnud ning nõudis mängijatelt ikka korralikku keskendumist.

KUIDAS EDASI? | Pärast raskeid, ühel nädalal peetud heitlusi Premium liiga tippmeeskondadega ootavad Florat ja Kaljut järgmises voorus ees kohustuslike võidupunktide mängud vastavalt Viljandiga (12.06) ja Tallinna Kaleviga (14.06). Järgmist derbit näeb 17. juunil, kui FC Flora võtab Lilleküla murul vastu FCI Levadia.

KILD | Alajahtunud ajakirjanikud. Koroonaajastu mängudel on pressitribüünil alati elevust tekitanud küsimus, palju kellelgi staadionile sisenemisel temperatuuri mõõdeti. Seekord mõõdeti kolmest ajakirjanikust, kellele lisaks ERR-i ülekandebrigaadile akrediteering väljastati, kõrgeim temperatuur Soccerneti fotograafil - 35,3. Kahe kirjutava ajakirjaniku temperatuur oli 34 kopikatega. Kolmapäeval olla kellelgi mõõdetud lausa 33, mille peale turvamees selgitanud, et vähem see aparaat välja ei võtagi. Loodetavasti on kontaktivabad termomeetrid, millega mängijaid kraaditakse, veidi paremini kalibreeritud. Muidu pole ju sellel ettevaatusabinõul mingit mõtet.