Parimad klubid selgitatakse välja kahes arvestuses ja kolme regiooni põhiselt. Ühe arvestuse võitjaks saavad klubid, kes toovad kohale suurima arvu pealtvaatajaid. Teises arvestuses võistlevad klubid, kes on kohal protsentuaalselt suurima esindatusega (võrdluses klubis litsentseeritud mängijate arvuga). Klubid on ausa mängu huvides jagatud lähtuvalt asukohast kolme regiooni – esimeses asuvad klubid, kes tegutsevad Tallinnas või 50 kilomeetri raadiuses. Järgmises regioonis on klubid 51-150 kilomeetri raadiuses Tallinnast ning kolmandas sellest raadiusest kaugemal asuvad klubid. Meeste Tipneri karikafinaalis osalevad klubid osalevad vaid protsentuaalses arvestuses.

Regioonide parimad klubid mõlemas arvestuses saavad 9. juunil A. Le Coq Arenal toimuvale Eesti – Maroko maavõistlusele täpselt sellises koguses tasuta pääsmeid, kui on klubi rahvast pidupäeval kohal. Suurima arvu publikut toonud klubi ning protsentuaalselt suurima esindatusega klubi (regioonide kokkuvõttes) saavad registreerida 2019. aasta jalgpalli meistrivõistlustele ühe võistkonna tasuta (kuni 960 euro väärtuses). Klubidele on loodud unikaalsed koodid, millega saab pääsmeid nullhinnaga soetada Piletilevi veebilehelt.

Klubijalgpalli pidupäeva raames toimuvad A. Le Coq Arenal ja selle vahetus läheduses mitmed põnevad üritused ja võistlused. Pidupäeva külaliseks on Politsei- ja Piirivalveamet (PPA), Põhja prefektuuri kesklinna politseijaoskonna telgis tutvustatakse huvilistele politsei varustust ja ATV-d. Rahvaga suhtleb Lõvi Leo! Lisaks saavad täiskasvanud testida alkoprille, samuti on telgis viktoriin ja ristsõnad. Teises telgis saab tutvuda piirivalvurite tööga. Tutvustatakse piiripunkti tööd, merepääste valdkonda ja väljas on erinevat piirialast varustust. Lisaks saab tutvuda erinevate võltsdokumentide ja nende avastamisega. Samuti viiakse läbi nägude tuvastamise mäng.

Sportland Arenal mängivad jalgpalli nii PPA naised kui ka mehed. Naiskond kohtub kell 12 algavas matšis rahvaliigas palliva FC ERR-iga (2x25 minutit). Kell 14 kõlab avavile PPA meeskonna ja Eesti Jalgpalli Liidu võistkonna vahel. EJLi esindavad teiste seas Tarmo Rüütli, Sergei Terehhov, Martin Reim, Marko Kristal ja Alo Bärengrub. Kahe mängu vahel (kell 13.10-13.20) toimub Sportland Arenal ka PPA koerte demo. Pärast teist kohtumist (orienteeruvalt algusega kell 15) leiab aset veekahuri demo.

Päeva esimese turniiri avavile kõlab Lillekülas juba kell 10, kui EJLi jalgpallihallis algab rahvuste karikavõistluste teine etapp. Kell 13 tehakse samadel väljakutel algust seenioride karikavõistluste teise etapiga.

Kell 12 avatakse publikule festivaliala, kus lapsed saavad hüpata batuudil või leida tegevust õpitoas. Samuti toimuvad erinevad osavusmängud Sportland Arenal. Lisaks saavad nii lapsed kui ka täiskasvanud mängida populaarsust koguvat footpooli (kombinatsioon jalgpallist ja piljardist). Avatud on jalgpalliturg ning Sportlandi poel on väike välimüügi ala lisaks poes müüdavale kaubale. Maitsvat toitu saab osta AMPSust või WingStoppist.

Kell 13.30-15.30 toimub Sportland Arenal Betsafe penaltilahingu alagrupiturniir ja esimesed kohamängud. Penaltilahingu pronksiduell ja finaal leiavad aset A. Le Coq Arenal Tipneri karikafinaali poolajal! Kell 15 astub festivalialal üles A. Le Coqi löögirühm. Tele2 korraldab festivalialal telefoni SIM-kaardi vahetamise võistluse, kus kiireimad võidavad auhindu.

Päev kulmineerub kahe karikafinaaliga – kell 13 pannakse rahvusstaadionil pall mängu naiste karikafinaalis Tartu SK 10 Premium – Tallinna FC Flora. Naiste karikafinaali näitab otsepildis Soccernet.ee. Kell 16 kõlab avavile Evald Tipneri karikavõistluste finaalis Tallinna FCI Levadia – Tallinna FC Flora, millest teeb otseülekande ETV2. Meeste karikafinaali eel avalikustatakse 2017/18 Tipneri karikavõistluste avaringi paarid.