Praeguseks 32-aastane Klavan sai esimese maitse tippvutist suhu just Hollandis, kuhu ta esmalt 19-aastase noormängijana jõudis. Almelo Heraclesest liikus ta peagi edasi AZ Alkmaari, kus ta Louis van Gaali juhendatavas tiimis 2009. aastal ka Hollandi meistriks krooniti.

Vahepeatus Saksamaal Augsburgis tehtud, liikus ta 2016. aasta suvel Liverpooli, kaks suve hiljem sai temast omakorda Serie A tiimi Cagliari pallur.

"Oleksin võinud vabalt Liverpooli jääda, aga tundsin, et on aeg edasi liikuda," avaldas Klavan. "Mulle meeldivad elus muutused, uute kultuuride tundma õppimine ja õnneks on mu perekond sellele avatud. Just seetõttu tegimegi sammu Itaaliasse ning ma pole seni pidanud seda valikut kahetsema - mulle meeldib siin väga ning jalgpallilises mõttes on väljakutse suur."

Hoolimata vaid kahest aastast jääb Klavan Liverpooli aega hea sõnaga mäletama. "Kui oled 30-aastane ja mängid Augsburgis, siis sa ei mõtle, et võid veel mõnda suurde Premier League'i klubisse siirduda. Mina aga uskusin sellesse ja tänu raskele tööle tegin selle sammu kaks aastat tagasi. Eriti hea oli minu teine aasta Liverpoolis - Meistrite liiga finaali jõudmine oli minu elus ainulaadne hetk."

Hollandlasest ajakirjanik ei saanud mõistagi jätta pärimata ka Liverpoolis palliva Hollandi koondise keskkaitsja Virgil van Dijki kohta. "Ta on fantastiline mängija - ainult 26-aastane, aga väga mitmekülge. Tal on kõik vajalikud oskused olemas ning ka füüsiliselt on ta väga heal tasemel. Tema karjäär on hea näide sellest, kuidas samm-sammult edasi minna - mäletan, kuidas ta FC Groningenis mängis. Olles temaga koos treeninud ning arvestades tema vanust, usun, et ta läheb veelgi paremaks!"

Klavanilt päriti ka tema teise väljakutse kohta - teadupoolest on Eesti koondise kapten ka JK Tallinna Kalevi president. "Tahaksin midagi Eesti inimestele tagasi anda ja koos sõbraga kasutame oma kogemusi, et jalgpalli Eestis kasvatada. Praegu ei saa ma mõistagi täies mahus ennast sellele pühendada, aga tulevikuplaanid on mul sellega tehtud."