Niiviisi saaks Purist järjekordne Eesti koondislane, kes pärast aastaid välismaal mängimist Kaljus maanduks, nagu seda tegi eile Nõmme klubiga liitumisest teatanud Tihhon Šišov. Kalju nimekirjast leiab veel teisigi koondislasi - Tarmo Neemelo, Kristen Viikmäe, Sergei Terehhov, Eino Puri ja Alo Bärengrub.

"Kindlasti tal otsingud käivad. Kuid kui ta imekombel endale lähiajal väljast klubi ei leia, tuleb tal ilmselt üks aasta Eestis mängida," ütles Tehva Delfile, lisades, et kodumaale jäämise korral oleks Purile kõige tõenäolisem mängupaik Nõmme Kalju.

"Siinsed tingimused, treenerid ja mängijad oleksid tema arengule Eesti meeskondadest kõige kasulikumad. Pigem aga hoiame pöialt, et nii ei lähe ning ta mingi pakkumise ikka mujalt saab ning tipptasemel jalgpalli edasi mängiks."

Kaljus käis eelmisel nädalal testimisel tervelt neli brasiillast, kellest ükski meeskonda pikalt pidama ei jäänud. Täna saabus Kaljusse üks 23-aastane jaapanlasest poolkaitsja, kes on kuulunud Jaapani U-20 koondisesse ning Tehva sõnul on lähiajal klubisse oodata ka üht lõuna-ameeriklast.

Väljaspool palliplatsi tegeletakse Kaljus aktiivselt uue peasponsori otsingutega, sest neli aastat nõmmekate suurtoetajate rolli kandnud Unibeti ja Kalju koostöö jõudis seoses hasartmängu firma tegevusloa peatamisega Eestis lõpule.

"Kuldsponsoriga on meil kolmeks aastaks leping sõlmitud, kuid kes see on, me veel avalikustada ei taha," ütles Tehva ning lisas, et suurtoetajate avalikustamisega oodatakse veebruari lõpuni või märtsi alguseni. "Toetajatega on meil sel aastal seis hea. Eelarve pärast ei pea väga muretsema. Oleme plaanides ja endiselt jätkusuutlikud."