Kas koondises olid sisetülid enne Magnus Pehrssoni lahkumist? (Silja Tähtmaa, Tallinn)

(Hakkab naerma – toim.). Ei olnud mingisuguseid sisetülisid! Õhkkond oli väga rahulik ja tööaldis. Minule olid need jutud suureks üllatuseks, mina küll aru ei saanud, et koondises oleks tülisid olnud. Muud moodi ei oska ma seda kommenteerida.

Ma ei mõtle Magnuse juhtumit, sest ega mina ei tea, mis seal tegelikult juhtus, aga mind on alati huvitanud üks asi. Nimelt see, kui treener vallandatakse, sest ta ei suutnud enam mängijaid motiveerida. Pagan, profijalgpallurid on täiskasvanud inimesed! Kas nad tõesti ei suuda siis enda seest leida piisavalt motti minna tuhandete fännide ette? See on ju iga noore unistus! Palun seleta seda mängija vinklist. (Tarmo Ala, Võru)

Esiteks, ma ütleks, et Magnusel polnud mängijate motiveerimisega mingeid probleeme. Ma ei tahaks uskuda, et kellelgi oleks koondises mängimisest ükskõik, ma ei usu, et motivatsiooni puudumist saaks kellelegi ette heita, iga inimene tuleb koondisse vabatahtlikult. Kui vahel mingi esitus ei õnnestu, siis ei tähenda see kohe seda, et oleks motivatsiooniprobleem. Hooajad on paratamatult pikad ja rasked, tehakse iga päev trenni, paratamatult tuleb ka halbu võistlusi ette. Keegi meist ei mängi hooajal kõiki 50 mängu ülihästi.

Kas võib öelda, et Magnus Pehrsson on sinu karjääri tähtsaim treener? Tema all mängisid ju end uuel positsioonil koondise põhimeheks. (Kris, Saaremaa)

Raske öelda. Kõik treenerid on minu karjääris väga tähtsad olnud, kõik on mind palju õpetanud ning olen neilt saanud palju väärt näpunäiteid. Ilma ühe või teiseta poleks ma võibolla jõudnudki sinnani, kus Magnus sai mulle võimaluse anda. Olen talle ülimalt tänulik, et ta mind usaldas.

Sul on väga levinud perenimi. Kas oled sugulane mõne tuntud Metsaga? (Vambola, Paide)

Enda teada küll ühegi tuntud Metsaga ma sugulane ei ole. Huvitavam lugu on mu eesnimega. Kunagi olen kuulnud, et ema ja isa vaatasid mingit lavastust koos, seal näitles Karol Kuntsel ning tema järgi saingi oma nime. (Karoli ema Eve kinnitab, et nimi Karol jäi kõrva ETV 1980-ndate lõpu telelavastusest “Emili sõber”, kus Kuntsel oli Emili rollis – toim.)

Sind tuuakse alati karjääriplaneerimise musternäidiseks. Kas tunned end sellisena? (Sten, Helsingi)

Ma ei ütleks, et niimoodi tunnen. Kõik minu sammud on tehtud õigel ajal, kui olen ise nendeks valmis olnud. Kõik on läinud normaalset ja loogilist teed pidi ja vahest seetõttu on teistel hea seda mingis kontekstis mainida. Kindlasti on mu soov kõrgemal mängida, aga võtan hästi rahulikult. Kui keegi huvi tunneb, siis ei ole ma sellest kohe sillas. Kui soovisin Eestist välismaale mängima minna, siis võibolla ei suutnud külma pead hoida, aga praegu pole sellega probleemi.

Karol Mets

Kuhu liigasse järgmiseks sihid? Kas agent annab lootust? (Teodor, Pärnu)

Ma ei tea, ühtegi liigat ei oskagi välja tuua. Unistused on olemas, proovime samm-sammult jõuda ja vaatame, mis lõpus välja tuleb. Agent annab lootust, jah (muigab – toim.).

Kus sulle tegelikult meeldib mängida: keskkaitses või tagumise poolikuna? Või kusagil mujal? (Oliver Kuusk, Tallinn)

Oma unistustes olen ma vasakujalgne parem äärepoolkaitsja, kes liigub alati keskele ning teeb kaitsjatele hästi palju peavalu – Arjen Robbeni stiilis mängija! Oma unistustes. See aeg on kahjuks möödas (muigab – toim.). Reaalsuses sobivad mõlemad positsioonid, mul ei ole selget eelistust.

Kas oled Flora mängijatega tihedas ühenduses? Eesti uudistega ikka kursis? (Eha, Viimsi)

Loen spordiuudiseid ja aeg-ajalt käin Soccernetis. Muid uudiseid väga palju ei loe, või õigemini, üldse ei loe. Flora mängijatega suhtlen, aga mitte väga palju. Kui ajad klapivad, siis vaatan internetist nende huvitavamaid mänge.

Vanasti oli ju vist Joel Lindpere koondise kõige naljakam tüüp. Tema lõpetas karjääri. Kes nüüd huumorit teeb? (Anton, Kalamaja)

Ega koondises sellist meest polegi, kes teeks üksi kahekümnele teisele nalja, aga kui ma selle peale mõtlen, siis ma tooks välja Gert Kamsi. Tema kehakeel ja huumorisoon on päris tabavad. Ta oskab oma jutte väga naljakalt sõnastada ja neid kuidagi humoorikalt edasi kanda.

Kuidas hindad U19 finaalturniiril osalemist oma karjääris? (Timo, Tartu)

Tagantjärele huvitav mõelda, et noorena ei saanudki täpselt aru, mis turniir see on, aga ikka väga suur sündmus oli. Noorena lihtsalt vaatad asju teise nurga alt ja arusaamine on teine. Olen väga õnnelik, et mul oli võimalus sel turniiril osaleda. Kahjuks nii head tulemust ei teinud, et oleks põhjust veel praegugi rääkida, aga kogemuse mõttes väga hinnaline aeg. Paljud meie vastased mängivad ju praegu maailma tippklubides või siis vähemalt Euroopa keskmikes.

Peaga mängu parandamist oled ise esile tõstnud. Kuidas seda treenida? (Andre, Rakvere)

Kõigepealt tuleb lihaseid treenida, et oleksid õhku minnes võimsam ja suudaksid ründaja eest lükata. Teine asi on ajastus – millal hüpata õhku, millal ründaja kehasse minna? Ajastust on raske treenida, sa peadki kogu aeg ründajat jälgima, sa pead tunnetama, millal on õige aeg oma liikumine teha, et duell võita. Kui valel ajal õhku lähed, siis teeb ründaja kehaga väikese nõksu ja lendadki palli alt läbi. Ma ei ole selles elemendis veel tugev, pean vaeva nägema. Raio Piiroja käest ma nõu pole küsinud, aga võibolla peaks seda tegema! Tema peavõitlust ei ole mõtet pikalt kommenteerida, see oli maailma parim.

Jääb mulje, et Norras on sul seni kõik ideaalselt sujunud. Kas paneksid senise Vikingi-karjääri eest endale hindeks viie? (Kristi, Abja-Paluoja)

Ma ei ütleks, et kõik on ideaalselt sujunud. See, et ma kogu aeg mängin, on väga tore, aga ei tähenda, et ma poleks vigu või halbu otsuseid teinud. See on mu elus üks väga õpetlik periood olnud, võtan siit kaasa kõik, mis võtta annab. Olen siin palliga teinud valesid otsuseid, olen andnud lihtsaid valesööte, millest on tekkinud ohtlikud olukorrad. On olnud rumalaid arusaamatusi meeskonnakaaslastega. Õnneks mind need vead ülipikaks ajaks kummitama ei jää, pärast paari päeva ikka mõtlen, aga siis tulevad juba uued emotsioonid peale.

Eesti vs Saint Kitts ja Nevis

Lugesin Õhtulehest, et käid palju kalal. Raio ees, Karol taga! Kas Norras pole muud teha, kui ainult kalal käia? (Markus, Ülenurme)

(Naerab – toim.). On ikka muud teha. Lihtsalt kalalkäik on hea viis end vaimselt puhata, väga rahulik tegevus. Kui õhtuti on ilus ilm, siis on hea rahustav kalal käia. Viljandis ma ei kalastanud, Norras avastasin. Siin on meri väga lähedal, viis minutit rattasõitu ja saangi õhtuti lanti loopida. Tavaliselt käin üksi, aga meeskonnakaaslastega olen ka käinud, kuigi nad pole suuremad kalamehed. Loodus on siin üldse väga ilus, elukaaslasele meeldib matkata ja vahel matkamegi.

Kui palju sa erinevaid jalkamänge mängid? Kas ostad alati uue FIFA või Football Manageri mängu? (Kevin, Leppneeme)

Umbes neli aastat tagasi oli mul Xbox ja selle peale ootasin alati uut FIFA mängu. Võibolla mängisin neid kunagi liiga palju, sest praegu ei huvita enam üldse.

Kui tähtis on sinu elus religioon? (Kristjan, Nõmme)

Kui ma ei eksi, siis ma olen ristitud Halliste kirikus. Peaksin olema kristlane, aga ma ei saa öelda, et ma elan religiooni järgi. Olen peale matuste ja pulmade kirikus käinud küll, aga ma ei oska öelda, kas olen kristlane või mitte.

Kas sa pole mõelnud endale üht karvast habet kasvatada? Viikingile ju sobiks! (Sass, Mustamäe)

Viikingile sobiks väga hästi üks karvane habe, aga ma arvan, et minu karvkatte kasv korralikku habet ei soodusta. See näeks natuke tobe välja. Olen paar kuud proovinud ka, aga välja pole väga tulnud.

Kes sa oleks, kui sa poleks jalgpallur? (Katrin L, Vändra)

Oeh. Ma olen sellele mõelnud, aga pole suutnud kunagi välja mõelda, kes ma oleks. Eks väikesena oli ikka politsei- ja tuletõrjefaas, aga minu jaoks pole kunagi olnud ühtegi teist soovi peale jalgpalli. Kui peaks ütlema, siis võibolla ma tean! Mul oleks mingisugune rõivapood, kus riided on minu maitse järgi disainitud. Mul on tihti nii, et ma näen poes mingit asja, mis on ilus ja mida tahan osta, aga midagi on puudu või üle. Ma ei oska seda seletada.

Su õde õppis vist Tartu ülikoolis maalikunsti. Kas oled samuti kunstihuviline? Oled sa loominguline? (Kaisa, Viljandi)

Tubliks joonistajaks või maalijaks ma end ei pea, need oskused on kõik mu õele läinud, aga eks me kõik oleme mingis mõttes loomingulised. Platsil pean ma ka end loominguliseks mängijaks – teen spontaanseid otsuseid, mulle meeldib poolkaitsjatele ja ründajatele sööte leida. Maestro tüüpi poolkaitsjaks ma end muidugi ei pea.

Kumb on tähtsam: pere või jalgpall? (Ella ja Madis, Valga)

Pere on tähtsam. Sa saad alati kindel olla, et nad on sinu jaoks olemas.