Eesti Jalgpalli Liit ja FC Flora on mõlemad endale ühe elustamisaparaadi ehk defibrilaatori soetanud. Üks aparaat paikneb püsivalt A. Le Coq Arena 1. korrusel riietusruumide juures, teine käib kaasas Eesti meeste koondisega või teiste koondistega.

Automaatne kehaväline defibrilaator on aparaat, mida kasutatakse seiskunud südamega inimesele elektrišoki andmiseks, mis tõstab märgatavalt elustamisvõimalust. Aparaati võib kasutada ka vastava erihariduseta, kuid koolitatud inimene. Lihtsaks ja ohutuks kasutamiseks on aparaat varustatud sisseehitatud eestikeelsete hääljuhistega ning südame töö analüsaatoriga, mis tähendab ka seda, et töötava südamega inimesele elektrišokki anda ei saa.

"Defibrilaatori kasutamine on iseenesest lihtne, sest aparaat annab juhiseid selgelt ja eesti keeles, aga eelnevalt on vajalik läbida ikkagi koolitus. Hetkeseisuga on aparaat Eestis väga vähe levinud, aga õnneks inimeste teadlikus üha tõuseb," räägib Rõivassepp. "Loomulikult tuleb südame seiskumise korral lisaks elustamisele ka koheselt kiirabi kutsuda - need tegevused peavad ideaalis käima paralleelselt."

"Soovitan spordirajatiste omanikel ja spordiklubidel elustamisaparaat endale muretseda, sest see võib hädaolukorras elusid päästa," lisab Rõivassepp.