Rahvusringhääling sai õigused jalgpalli Premium Liiga mängude näitamiseks ETV kanalil hooaegadel 2014 - 2016, avaldas ETV pressiteates mõned nädalad tagasi.

"Eesti jalgpalli populaarsuse kasv ja areng ühiskonnas on avaldanud muljet ning see on ka meie koostöö aluseks," ütles siis eile ametist vabastatud ERRi sporditoimetuse juhataja Marko Kaljuveer. ERR-i juhatuse esimehe Margus Allikmaa sõnul oli Kaljuveeri lahkumise põhjuseks soov teha tõhusamat koostööd mitmete spordialaliitude ja spordiavalikkusega.

Premium liigat näitab ETV igal laupäeval kell 16.00. Delfi ja Eesti Päevalehe käsutuses olevate materjalide põhjal on neljal esimesel nädalal kohaliku klubijalgpalli huvi aga tohutult langenud.

Kui hooaja esimese vooru kohtumist FC Levadia ja Paide linnameeskonna vahel jälgis keskmiselt 15 300 televaatajat, siis nädal hiljem langes huvi FC Flora ja Paide linnameeskonna mängul 13 000 pealtvaatajani. Kolmanda vooru Narva Transi ja Jõhvi Lokomotivi kohtumist vaatas vaid 7200 huvilist ning möödunud laupäeval hoidis Nõmme Kalju ja FC Flora suurduellil silmi peal vaid 4900 jalgpallihuvilist.

TNS EMORi uuringueksperdi Peeter Teedla sõnul pole huvi kohalikes kanalites spordi vastu väga suur ühelgi spordialal: "Keskmiste reitingute järgi on märtsis kõige suurem vaatajaskond TV6-s näidatud TÜ/Rocki EuroChallenge'i mängul - 26 000. Numbriliselt järgmine TV6 korvpalliülekanne on 17 000, seejärel 12 000. Märtsis ongi korvpalli ülekanded jäänud 10 000 ja 30 000 vaataja vahele."

EMORi andmete põhjal on sarnane vaatajaskond ka TV6 ja TV3 vahendusel jälgitaval jalgpalli Meistrite liigal. "Meistrite liiga tulemused on korvpalliga samas vahemikus, mõned madalamad," lisas Teedla.