34-aastane Voolaid on alates jaanuarist tööl Eesti Jalgpalli Liidus, kus tegutseb treenerite koolitajana ning juhendab U-19 ja U-15 koondiseid. Suviseks EM-finaalturniiriks valmistuva U-19 rivistuse eesotsas on veel sakslane Frank Bernhardt, kuid sügisel valiksarjas palliva timi loots on juba Voolaid, seisab EJL-i kodulehel.

“Alustasin 1997. aastal noortega ja aasta-aastalt jõudsin lähemale meeste jalgpallile. Käisin kõik etapid läbid ja olen nüüd uuesti alguses, alustasin teist ringi, aga hoopis teise kvaliteediga,” ütles Karel Voolaid. “Vestlused jalgpalliliidu tehnilise direktori Arno Pijpersiga kinnistasid minus arusaama suurema vastutuse kandmisest – seepärast võtsin ka jalgpalliliidu pakkumise vastu.”

Voolaid on varemgi noortekoondisi juhendanud ja treenereid koolitanud, ent alati muu töö kõrvalt. Nüüd on ta esmakordselt põhikohaga alaliidus, kus asub koolitusosakonnas tööle koos Urmas Kirsi ja Katrin Kaarnaga, U-19 koondise juures on tema abilisteks Liivo Leetma ja Ain Tammus. U-15 rahvusesinduse eesotsas on Lars Hopp, keda Voolaid hakkab assisteerima.

Karel Voolaid töötas aastatel 1997-2008 FC Floras, kus oli muuhulgas ka esindusmeeskonna abitreener. 2009. aastal siirdus Koerust pärit juhendaja Soome kõrgliigasse TPS Turku abitreeneriks ning pärast seda tegutses Nõmme JK Kalju pea- ja abitreenerina.