"Selge on see, et selline mängujoonis, mida üritame viljeleda, peab olema erinevate vastaste jaoks küllaltki universaalsete võimalustega. Kardinaalseid muudatusi me asetuses ja joonises teha ei taha, aga mängustiil saab olema võrreldes Valgevene kohtumisega erinev. Vabatahtlikult me sellest stiilist muidugi loobuda ei tahaks. Taktikaga suurelt vangerdada ei ole plaanis," rääkis Voolaid mängueelsel pressikonverentsil, kinnitades eraldi, et see tähendab seda, et viiemehelist kaitseliini me Eesti esituses homme ei näe.

Eesti peamiseks võimaluseks Hollandit hammustada näeb Voolaid vasturünnakuid, kuid mitte ainult. "Ma ei saa öelda, et ainus võimalus on kiired vasturünnakud, aga selge on see, et need on kohad, kus nende positsioonid meie pidurdamiseks ei ole optimaalsed. Täiesti võimatu ei ole ka muud moodi neid üle mängida. Minevikus on meie väravad neile tulnud näiteks küllaltki erinevalt."

Reedel Valgevene vastu rätsepalihase vigastuse tõttu välja vahetatud Konstantin Vassiljevit ei soovinud Voolaid veel homse eel päris sajaprotsendiliselt koosseisust välja arvata. "Teised on terved, Kostja osalemiseks on väga väike tõenäosus. Täielik selgus saabub homme, vaatame täna treeningul, mida ja kui palju ta suudab. Vaatamata vanusele on tal hinges sees nooruslik jalgpalluri süda. Kõiki lootusi tema mängimise osas ma maha ei mata. Samas on minu üks oluline eesmärk kasvatada Eesti jalgpallile noori mängijaid mantlipärijateks, ehk on siin võimalus täpselt selleks."

Matš Valgevenega ja järgnenud aeg on Voolaidi esialgsed plaanid ka natuke sassi löönud ning algkoosseisu osas treener väga palju avaldada ei soovinud. "Päris paljud esialgselt plaanitud mängijate vahetused ikkagi ei toimu."

Kas Valgevenele värava löönud Erik Sorga alustab või saab koha endale ikkagi Rauno Sappinen? "Päris tugeva avalduse Erik tegi, aga tean ka Rauno võimeid. Lõpliku otsuse tegemine on muidugi nüüd pisut raskendatud."

"Holland on kõigi jaoks ettearvamatu võistkond"

Eesti on varem Lillekülas Hollandiga kohtunud kahel korral ning mõlemal puhul kaks väravat löönud: 2001. aastal kaotasime staadioni avamatši 2:4, kuus aastat tagasi leppisime 2:2 viiki. "Olin mõlemal mängul kohapeal ja ihu ja hingega neid hetki tundnud. Eesti koondis peab säilitama auahnuse kodumängudes ka kõige suuremate vastu," märkis Voolaid.

Milline on meeskonna meeleolu pärast reedel saadud valusat kaotust? "Selge on see, et sellised kaotused jätavad oma jälje. Asjad said oma peas rahulikult läbi mõeldud ja analüüsitud ja treenerite tiim sai eile pärast hommikusööki õiged tuurid taas tööle. Oleme oma töö ja ettevalmistuse enne Hollandit ära teinud. Meil ei ole ei väsimust ega eufooriat, meeleolu on küllaltki tõsine, aga mängijad on häälekad ja jutukad. Muserdunud olekuga me peale ei lähe, tuleb uus lehekülg keerata."

Hollandi koondis on viimase aasta-pooleteise jooksul teinud suure sammu edasi. Kui viimaselt kahelt suurturniirilt on välja jäädud, siis Rahvuste liigas jõuti finaali välja.

"Kui võrrelda nende praegust meeskonda viimase Hollandi koondisega, kes siin käis, siis seal võis olla probleemsemaid positsioone. Tolleaegne kaitseliin sel hetkel ei olnud sellisel tasemel, mis neil praegu on võimalik välja panna. Samas oli neil Robin van Persie. Ebaväärikas oleks ehk Memphis Depay suhtes öelda, et ta ei ole maailma tipp, on küll, aga..." arutles Voolaid.

"Nende rünnak on samas väga dünaamiline ja liikuv, vahetatakse positsioone. See teeb Hollandist kõigi jaoks väga ettearvamatu võistkonna. Huvitavate lahenduste ja rünnakukäikudega võistkond."

Käit: tahame august välja rabeleda

Poolkaitsja Mattias Käit loodab samuti, et mälestused kõvadest omavahelistest heitlustest aitavad Eestil ka homme hea kohtumine teha. "Lihtne [pärast reedest kaotust] ei ole, aga elu läheb edasi ja valmistume selleks mänguks nagu igaks teiseks. Eestil on Lillekülas Hollandi vastu päris kõvad madistamised olnud, loodame, et homme juhtub sama," sõnas Käit.

"Ma arvan, et kõik mängijad peavad töötama väga kõvasti, olema üks võistkond, toetama üksteist ja tegema võimalikult vähe vigu. Mängida tuleb kompaktselt ja enda tugevuste peale," lahkas ta Eesti homseid šansse hea tulemus teha.

"Eks alati ole raske, kui seisud ei lähe meie suunas, aga kõik annavad endast parima ja tahame sellest august välja rabeleda. Homme on suur tõestamise koht kõigile."