Esimeses tänavuses kohtumises sai Kalju ajaloo esimese võidu Levadia üle, alistades vastase Maarjamäel 3:1. Matš algab kell 17.00.

Koosseisu poolest tiitlipretendent Kalju on lubanud endale valusaid libastumisi, viigistades nii Paide kui Kuressaarega. Punktid jagati ka Sillamäe Kaleviga, mis jätab võõrustajad liider Florast kaheksa ja Levadiast kolme punkti kaugusele.

Avaringi omavahelises kohtumises pakkusid Igor Prinsi hoolealused selle hooaja ilmselt parima partii, kui Levadiat võideti võõrsil 3:1. See on ka ainus kord, kui Kalju on alistanud meeskonna esiviisikust. Nüüd tuleb teha sama.

"Mäng Levadiaga tuleb väga raske ning seda kolmel põhjusel: me võitsime neid eelmisel korral 3:1, nad kaotasid eelmises voorus Tammekale punkte ning nad võitlevad tiitli eest,” ütles Kalju abitreener Fredo Getulio. “Tuleb raske mäng, kuid me oleme hästi ette valmistunud ning ka meie soovime punkte võtta. Fännid peaksid mängu vaatama tulema, kuna see saab olema väga ilus jalgpallimatš."

Kui Kalju senised punktikaotused nõrgematele on ilmselt osalt tingitud sellest, et kogenud mängijatel on raskusi enese motiveerimisega, siis Levadia vastu see ilmselt teemaks ei ole.

"Kohtumine Levadiaga saab olema väga raske, kuid me oleme selleks mänguks valmis,” ütles Hiroyuki Mitsuyama. “Alistasime nad eelmises omavahelises mängus ning nüüd tahavad nad võtta revanši. Ootame staadionile palju fänne!"

Sarnaselt Kaljuga on Levadia viimases kahes kohtumises mänginud viiki. Nädal tagasi kodus 2:2 Tartu Tammekaga ning enne seda võõrsil 1:1 Narva Transiga. Vahe Floraga on kärisenud nüüd viiele silmale, mida peatreener Aleksandr Puštov kindlasti suuremaks ei kavatse lasta.

"Ees seisab väga tähtis ja otsustav kohtumine oma lähima jälitajaga. Kahes viimases mängus kaotasime punkte ning lasime Floral edumaad kasvatada,” märkis Puštov. “Nüüd peame oma vigadest õppima - eelkõige tuleb vältida isiklikke eksimusi, mis on meeskonnale käimasoleval hooajal valusalt kätte maksnud. Samuti peame oma väravavõimalusi paremini realiseerima. Läheme kohtumisele vastu positiivse meelestusega ja kindla eemärgiga võita."

Üks isiklik eksimus maksis Levadiale valusalt kätte nädal tagasi, kui kaitsetala Andrei Kalimullin ei suutnud oma närve taltsutada ja vea tegemise järel vastast lõi ning punase kaardi teenis. Ka väravavaht Roman Smiško ei taha enam sellist asja näha.

"Aeg on kingitustele lõpp teha ja kolm punkti koju tuua. Esimese mängu Kaljule kaotasime, nüüd läheme revanši järele,” teatas Smiško.

Omavaheliste mängude ajalugu annab selge eelise Levadiale, kes on 13 kohtumisest võitnud üheksa, Kalju vaid ühe. Erilise varjundi annab mängule ka tõik, et Prins on endine Levadia juhendaja ning Tarmo Neemelo ja Eino Puri endised levadialased.

Ilmselt ka seetõttu on Kalju fännid ka võitluslikult meelestatud. “Kui eelnevatel hooaegadel võis Levadiale kaasa elada, sest nad mängisid head vutti, siis praegust taset teame me kõik – Kalju vastu pole neil lootustki,” kuulutas Mario Tromp. “Ja et Levadia täielikult purustada, siis pakub Kalju fännklubi koos Kaitseliidu orkestriga tribüünidel enneolematut mürglit.”

Ülejäänud XIV vooru mängud algavad kell 19.30. Neis kohtuvad FC Flora – FC Kuressaare, FC Viljandi – JK Sillamäe Kalev, Narva JK Trans – Tartu JK Tammeka ning Paide Linnameeskond – Lasnamäe FC Ajax.