Selleks on MTÜ Nõmme Jalgpalliklubi Kalju õigusnõustajad juba täna võtnud ühendust probleemseid kommentaare avaldanud veebiportaale haldavate äriühingutega ning alustanud tegevust asjakohaste menetluste ettevalmistamisel, vahendab klubi koduleht.

Märkimist väärib, et Riigikohtu lahendis nr 3-2-1-43-09 on käsitletud käesolevaga analoogilist olukorda ning mõistetud üheselt hukka isiku au ja head nime riivavate halvustavate kommentaaride avaldamine, kusjuures kõnealust keeldu rikkuvate kommentaaride avaldamise eest vastutavad Riigikohtu seisukoha järgi ühtviisi nii kommentaari faktiline autor kui ka nende avaldamist võimaldanud meediaväljaanne.

MTÜ Nõmme Jalgpalliklubi Kalju avaldab lootust, et seni avaldatud kommentaaride autorid mõistavad olukorra tõsidust ning annavad endale aru, et õigusriigis ei ole mõeldav karistamatult halvustavate kommentaaride kontrollimatu avaldamine ja hoiduvad edasiste rikkumiste toimepanemisest.

“Olen lapsevanema, Nomme JK Kalju presidendi, Club Privé omaniku ja Eesti kodanikuna häiritud faktist, et olukorras kus jalgpalliklubi Kalju ja kogu meie ühiskond on śokis ning elab raskelt läbi hiljuti avaldatud uudist, kus ühte Nomme Kalju jalgpallurit, Oliver Konsat süüdistatakse narkokuriteos, leidub pahatahtlike inimesi voi konkurente, kes antud situatsiooni foonil tahavad meid laimata ning seostada meid, meie lähedasi ja ärisid kuritegudega, millega meil puudub igasugune seos. Tõmmata paraleele Oliver Konsa, Club Privé, Nomme Kalju ja narkootikumide vahel on alatu, ” kommenteeris olukorda Kuno Tehva.

“Ööklubi kui meelelahutusäri on üks ettevotluse valdkondadest, mille ainukeseks paheks on alkoholi müük ning viimane ei ole ühegi seadusega vastuolus. Club Privé turvalisuse eest vastutab rahvusvaheliselt tunnustatud turvafirma Securitas ning 10 tegutsemisaasta jooksul oleme suutnud tagada ööklubis nii korra, turvalisuse kui ka hea maine. Club Privé on sarnaselt Nomme Kaljule hingega ehitatud tugev bränd, mitte ebastabiilne üheööliblikas. Seda fakti kinnitab Privé pea kümne aastane ajalugu, mille jooksul on klubi lavalaudu ja DJ pulti külastanud hulk maailmatuntud artiste, kes on oma muusika ning kustumatu karismaga salvestanud endale koha nii muusikaajaloos kui ka head klubimuusikat armastavate eestlaste südameis. Club Privé valiti 2010 aastal Inglismaa maineka ajakirja, DJMag poolt korraldatud rahvahääletusel maailma saja parima klubi seast 23. kohale. Sealjuures oli Club Privé esimene Eesti klubi, mis kunagi sellesse edetabelisse joudnud on. Selle koige valguses on eriti ülekohtune Club Privé’d ning sellega seotud inimesi laimata vaid seetottu, et seal pidutsenud inimesed on hakkama saanud ebaseadusilike tegudega, ” lisas Tehva.