Lisaks peakohtunikule, kahele abikohtunikule ja neljandale kohtunikule on homme kasutusel ka kaks täiendavat abikohtunikku, kes paiknevad otsajoone tagusel alal ja keda oleme juba harjunud nägema UEFA Meistrite Liiga, UEFA Euroopa Liiga ja EM-finaalturniiri mängudes.

Viimaste aastate jooksul jalgpallireeglitesse lisatud võimalusega on Eesti kohtunikud seni kokku puutnud UEFA Euroopa Liiga alagrupiturniiri kohtumistel, kus peakohtunik Hannes Kaasiku brigaad koosneb igal mängul kuuest õigusemõistjast. Sel hooajal saab Euroopa Liiga alagrupiturniiril oma esimese määramise peakohtunikuna ka Kristo Tohver, mistõttu testitakse enne eurosarja matšile minekut uut süsteemi kodumaal.

"Jalgpallireeglid on küllaltki konservatiivsed ja täiendavate abikohtunike lisamine üks nähtavamaid muudatusi viimasel ajal. Selle esmakordne kasutamine Eestis on kindlasti ajalooline sündmus," märkis Eesti Jalgpalli Liidu peakohtunik Uno Tutk. "Testime süsteemi ühekordselt seoses Kristo määramisega Euroopa Liiga alagrupiturniirile, valisime selle karikamängu eelkõige ajalise sobivuse mitte tähtsuse tõttu."

Kalju - Levadia Evald Tipneri karikasarja 1/8-finaali kohtumine algab teisipäeval, 25. septembril kell 16:30 Kadrioru staadionil. Mängu peakohtunik on Kristo Tohver, abikohtunikud Hannes Reinvald ja Silver Kõiv, neljas kohtunik Jaanus Mutli ning täiendavad abikohtunikud Hannes Kaasik ja Roomer Tarajev.