Kui florakad on pärast augusti alguses Narva Transilt saadud üllatuskaotust enda meeleolu väiksemate klohmimisega parandanud, siis pisut keerulisemast olukorrast leiab end Kalju, kes juba kolm nädalat võidurõõmu tundnud pole ning seeläbi ka esikoha käest mänginud on.

Kuigi viigid Infoneti ning Levadiaga on veel täiesti aktsepteeritavad tulemused, ei saa sama öelda 14. augusti õnnetuse kohta, mil Nõmme mehed võõral väljakul 4:5 Paide Linnameeskonnale alla jäid.

Eelnevatest kohtumistest rääkides torkab silma veel huvitav asjaolu, et viimases viies ametlikus omavahelises mängus on kõigil kordadel võitjana väljakult lahkunud just Kalju.

Kahe suure kohtumises loeb varasem ajalugu ja muu säärane aga vähe - oluliseks kujuneb see, milline on meeskondade häälestus ja teravus siis, kui avavile kõlab ning 90 minutit armutut võitlust algab. Kahtlemata saame tulist mõõduvõttu näha ka homme, kus lisavürtsi lisab tõdemus, et kaotuse korral muutuks emma-kumma tiitlipretendendi kullaunistus juba võrdlemisi teoreetiliseks.

Flora peatreener Norbert Hurt: "Oleme teinud kõvasti tööd, et olla tugevamad tugevate vastaste vastu. Sellistes mängudes võib öelda ka nii, et tahe peab ületama füüsise. Inimesed, kes tulevad meie mänge vaatama – nende tugi on mängijatele väga oluline. Mängijad ju tunnevad seda väljaku peal, kui neile kaasa elatakse ja see peakski olema selline ühine võitlus ühise vastasega."

Kaitsja Gert Kams: "Tänavu on palju olnud üllatusi, mis on Premium liigale väga positiivne ja vahed on seeläbi väga väikesed. Sellistes tähtsates mängudes saavad otsustavaks pisiasjad, isegi sentimeetrid. Ma loodan, et meeskond on valmis Kaljule kõva lahingut andma. Flora fännid on terve hooaja meie 12. mees olnud ja väga kihvte asju siin teinud. Loodame, et ka seekord millestki sellisest puudust ei tule!"

Kalju loots Sergei Terehhov: "Järjekordne suur mäng Floraga, hooaja lõpp läheneb ning mängus on väga tähtsad punktid. Läheme kindlasti võidumõtetega mängima."

Ründaja Tarmo Neemelo: "Kalju ja Flora omavahelised mängud pakuvad alati palju põnevaid olukordi, loodetavasti lahkume A. Le Coq Arenalt võidukalt just meie."