Kui väravavaht Magnus Karofeld on Kuressaares Florast laenul, siis Saaremaa klubi võtmemängija Sander Laht on küll varem Flora ridadesse kuulunud, kuid praegu täieõiguslik FC Kuressaare pallur.

Selline teguviis on ajakirjanduses ja sotsiaalmeedias kaasa toonud pahameeletormi, kuid Flora presidendi Pelle Pohlaku sõnul ei näe ta hooaja keskel konkurentklubi mängijate kasutamises probleemi.

"Ma ütleks, et see on pilli lõhki ajamine. See ei ole mitte midagi erilist. Sander Laht on Floras viis aastat noortetreener olnud. Olen ise mänginud 10-11 aastat Kuressaares. On loogiline, et kahel klubil on hea läbisaamine," sõnas Pohlak.

"Enne Sanderi ja Magnuse Soome kaasa võtmist rääkisime need asjad läbi nii FC Kuressaare kui mängijate endaga, kõik olid nõus."

Seda kinnitab ka Kuressaare klubi president Priit Penu. "Jah, põhimõtteliselt olid asjad nii. Meie eesmärk oli anda mängijatele koormust sel ajal, kui meil klubiga mänge ei ole ja seda võimalikult kõrgel tasemel."

Pohlaku sõnul oli Karofeldi ja Lahti kaasavõtmine mängijate nappuse tõttu sisuliselt sundkäik: sõprusmatši kokkuleppimise ajal ei olnud klubi arvestanud, et sel hetkel võib neil vigastuste ja erinevate koondiste juures viibivate mängijate tõttu sedavõrd vähe saadaval olevaid pallureid.

Samuti ei näe ei Pohlak ega Penu, et säärane käitumine - ühe klubi mängija tõmbab keset hooaega sõprusmänguks selga konkurentklubi särgi - heidaks Eesti jalgpallile või Premium liigale halba varju.

"See on see, mida inimesed tahavad näha või arvata. See ei ole probleem," sõnas Pohlak. "Antud juhul oli tegu treeningmänguga. Ma ei näe probleemi," lisas Penu.

Flora kaotas HJK-le lõpuks 0:3, kusjuures mängus said vigastada kaitsjad Markkus Seppik ja Michael Lilander.

Teemal peatus põgusalt ka viimane jalgpallisaade "Futboliit", samuti "Mehed ei nuta":