Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige ja endine sumomaadleja Kaido Höövelson ütleb Keskerakonna pressiteates, et investeering on hädavajalik selleks, et Eesti jalgpall suudaks treenimistingimuste poolest muu maailmaga konkurentsis püsida.

Valitsuse poolt Riigikogule üle antud riigieelarve eelnõu kohaselt rajatakse kaasaegsed sisehallid Rakverre, Jõhvi, Pärnusse ja Kuressaarde. "Noormängijad üle Eesti jäävad arengus Tallinna eakaaslastest maha eelkõige talvisel ajal, kui tuleb libedal väljakul või kitsas võimlas harjutada," ütles Höövelson.

"Vähem kui 400 000 elanikuga Islandil on seitse täismõõtmetes ja kuus vähendatud mõõtmetes sisehalli. Sealse rahvusmeeskonna säravad tulemused ja mängijate jõudmine tippliigadesse näitab, et korralike tingimuste korral võivad ka väikeriigid jalgpallis ilusaid tulemusi teha. Mina näen Eesti jalgpallil suurt potentsiaali - meil on ligi 22 000 harrastajat."

Jalgpalli sisehallide rajamine oli Keskerakonna 2019. aasta Riigikogu valimiste üks olulisemaid lubadusi. Tänavu on koostöös kohalike omavalitsustega alustatud hallide rajamisega Tartus, Haapsalus, Raplas ja Viljandis. Avamised toimuvad järgmisel aastal, lubas Keskerakond.

"Minu soov on projektiga edasi minna - sisehalli on vaja ka Narva linna ning Kagu- ja Kesk-Eestisse. Liikumisharrastusse panustades võidab kogu ühiskond," lisas Keskerakonna Sportlaste kogu aseesimees Höövelson.

Eelmise aasta detsembris teatas Keskerakond, et 2020. aastal rajatakse jalgpallihallid Raplasse, Tartusse, Viljandisse ja Haapsallu.

Haapsalus võeti septembri keskel Lossi tn 4 ja Masti tn 7 kinnistute detailplaneering, mille avalik arutelu toimub neljapäeval, 8. oktoobril kell 17.30 Haapsalu linnavalitsuse saalis.

Keskerakonna pressiesindaja lisas, et Raplas on kunstmuruväljak juba valmis ning kuppel tuleb sellele peale järgmisel aastal. Tartusse Annelinna (Annemõisa 1a krundile) kerkib jalgpallihall järgmise aasta lõpuks. Viljandis loodetakse jalgpallihall püsti saada järgmise aasta sügiseks.