Kui Ukraina jalgpalliliidu asepresident Vladimir Laškul rääkis täna ennelõunal kodumaises meedias kindlas kõneviisis, et „kohtume 8. juunil Eesti koondisega", siis Eesti Jalgpalli Liidu infojuht Mihkel Uiboleht parandas veidi kõnealust teavet.

„Jah, läbirääkimised mängu toimumise üle alaliitude vahel käivad, ent kuni lepingut pole allkirjastatud, ei saa sellest rääkida veel kui faktist. Aga mõlema osapoole huvi on tõsine ja loodetavasti jõuame lähiajal ka kinnituseni. Aga mängupäevana oleme rääkinud 9. juunist, mitte 8. juunist," täpsustas Uiboleht. Ta lisas, et kohe üritatakse kokku leppida kaht mängu: üht Tallinnas ja teist Ukrainas.

Mõlemale koondisele oleks tegemist kontrollkohtumisega enne 14. juuni EM-valikkohtumist. Eesti võõrustab siis San Marinot, Ukraina peaks Lvivis võtma vastu Luksemburgi, aga kui poliitiline olukord Ukrainas ei muutu, on kõneldud tolle mängu pidamisest Läti territooriumil.

Ukraina asub FIFA edetabelis 19. kohal (Eesti 88.), EM-valikgrupis jagatakse hetkel kolme võidu ja ühe kaotusega Slovakkia järel koos Hispaaniaga teist kohta.

Eesti ja Ukraina on omavahel kohtunud neli korda - Ukraina on jäänud peale järjekorras skooridega 3:0, 1:0, 2:0 ja 4:0. Viimati oldi vastamisi 28. mail 2012 Austrias, mil Ukraina koondist juhendas legendaarne Oleg Blohhin.