Premium liiga liider Flora edestab FCI Levadiat endiselt vaid ühe punktiga, kuid võib end mõnevõrra kindlamalt tunda ühe vähem peetud mängu tõttu (4. augustil toimuma pidanud 22. vooru kohtumine Viljandi Tulevikuga peetakse 25. septembril - toim).

"Peame hoidma külma pead ja keskenduma oma asjadele. Teoorias lihtne," vastas Henn, kelle meeskonda ootab juba pühapäeval ees raske mäng võõrsil Paide linnameeskonnaga.

Meistriliiga esiotsa klubid on aastast aastasse kogenud augustikuus vormilangust, nii ka tänavu. Levadia oli alles eile püstihädas Tartu Tammekaga, Flora kaotas Tammekale neli vooru tagasi 9. augustil. Levadia jaoks oli valus ka laupäeval Kaljult saadud 1:2 kaotus.

"See oli ka eelmisel aastal nii. Välismängud tugevate vastastega eurosarjades nõuavad Eesti klubidelt palju. Nendest välja tulemine ei käi nii kiiresti. Lisaks on nendel, kes kevadel koondises mängisid, hooaja peale palju mänge kuhjunud. Raske periood," nentis Henn.

Tänasest mängust rääkides, mida Flora 49. minutil Sander Puri omaväravast juhtima läks ja milles Vladislav Homutov 81. minutil viigivärava sepistas, tõdes Henn, et Flora ei suutnud oma arvukaid võimalusi 2:0 väravaks realiseerida.

"Mängisime esimesel poolajal aeglaselt ja kuidagi liiga kompavalt ja ettevaatlikult. Teisel poolajal olime julgemad, tekitasime palju väravavõimalusi. Lõime Kaljule värava, mida on iseenesest rakse teha, aga lasime endale lihtsa värava vastu lüüa. Pall tuli väga täpselt tagumisse nurka. Ei tea, kas keegi jättis oma mehe katmata või oligi lihtsalt hästi löödud - Kaljule iseloomulik värav. Selle eest tuleb neid muidugi tunnustada," ütles Henn.

Miks pall hoolimata mängulisest ülekaalust väravaraamidesse ei läinud? "Vastane oli ees," muigas Henn. "Kalju näitas, et nad on ka väljakul. Meil oli ülekaal, aga nad kaitsesid oma väravat suurte jõududega ja hingestatult. Jõudsime küll kohtadeni, kust võiks midagi tekkida, aga nende kaitsjad libistasid ette ja jõudsid blokeerima."

FC Flora mängugraafik: 1.09 Paide (V), 13.09 Kalev (K), 18.09 Levadia (K), 22.09 Tammeka (V), 25.09 Tulevik (K), 29.09 Tulevik (V), 5.10 Trans (K), 20.10 Kalju (V), 27.10 Paide (K), 3.11 Kuressaare (K), 9.11 Maardu (V).

FCI Levadia mängugraafik: 1.09 Maardu (K), 14.09 Tulevik (K), 18.09 Flora (V), 21.09 Trans (K), 28.09 Kalev (V), 6.10 Tammeka (K), 19.10 Kuressaare (K), 26.10 Maardu (V), 2.11 Kalju (K), 9.11 Paide (V).