Eesti asus kohtumist juhtima juba esimesel minutil, kui värava sai kirja Rauno Sappinen. Hea söödu andis eelnevalt Sergei Mošnikov.

Eesti suurendas eduseisu 14. minutil, kui penalti realiseeris avavärava sepistamise juures osaliseks olnud Mošnikov. Eelnevalt oli 11 m karistuslöögi teeninud äärekaitsja Artur Pikk. Kohtumise lõppskoor vormistati 90. minutil. Viimase värava lõi vahetusest sekkunud Henri Anier, kes realiseeris Mattias Käidi hea söödu.

Eestlaste võit oli numbriliselt kindel ja asjade käik otsustati enda kasuks ära juba matši alguses. Teisel poolajal oli näha rohkem juba seisu hoidmist ning väga säravat esitust teisel kolmveerandtunnil ei pakutud.

Eesti ja Malta olid varasemalt kohtunud viiel korral ning seni oli eestlastel kirjas ainult üks võit. Nüüd on mõlemad meeskonnad teeninud omavahelistest matšidest kaks võitu, kaks kohtumist on jäänud ka viiki.

Eesti – Malta 3:0

Väravad: 1. Sappinen, 14. pen. Mošnikov, 90. Anier
Eesti koosseis kohtumiseks Maltaga: Marko Meerits, Karl Mööl (65. Taijo Teniste), Nikita Baranov (58. Joonas Tamm), Madis Vihmann, Karol Mets, Artur Pikk, Sergei Zenjov (78. Henri Anier), Artjom Dmitrijev, Ilja Antonov (55. Mattias Käit), Sergei Mošnikov (65. Ats Purje) ja Rauno Sappinen (82. Brent Lepistu).

Eesti koondise jaoks ei ole selleks aastaks mängud veel aga läbi. Nüüd põigatakse korraks kodust läbi ning juba kolmapäeval alustatakse teekonda maakera kuklapoolele. 19. novembril seisab ees matš Fidžiga, 23. novembril mängitakse Vanuatuga ning 26. novembril Uus-Kaledooniaga.

Enne mängu:

Pärast neljapäeval saadud inetut 0:3 kaotust Soomelt loodab Martin Reimi meeskond Maltal võidurajale naasta - vastane peaks selleks olema igati jõukohane ning seda isegi ilma Ragnar Klavani, Konstantin Vassiljevi ja Siim Lutsuta, kes erinevatel põhjustel kohtumisest eemale jäävad. Martin Reim tõdes pressikonverentsil, et võrreldes Soome-mänguga ootavad Eesti algkoosseisu suured vahetused - kindlad alustajad on näiteks paremkaitsja Karl Mööl ja keskkaitsja Madis Vihmann.

Hoolimata pisut vähem kui poole miljoni suurusest rahvaarvust ei ole maltalased rahvusvahelises jalgpallis päris peksupoisid: selle aastanumbri sees on näiteks võidetud Ukrainat ja viigistatud Leeduga, eelmisel aastal tehti Pärnu Rannastaadionil mäletatavasti 1:1 viik ka Eestiga.

Malta koondises on vaid neli täisproffi, kes mängivad välismaal - ülejäänud mehed on kodumaal poolprofid, vahendab Soccernet.ee. "Ma hindan Eestit kõrgelt, oleme nendega kokku viis korda mänginud. Meil on nende kohta infot, nägin nende mängu Belgia vastu. Eesti on tugev vastane, kes mängib 3-4-3 süsteemis. Neil on profiliiga ja nad on maailmas 80. kohal, meie oleme 181. ja sellel on oma põhjus," arutles Malta belglasest peatreener Tom Saintfiet enne oma debüütmängu.

Kohtumine Malta rahvusstaadionil algab Eesti aja järgi juba kell 16.00. Delfi Sport kajastab sündmusi otseblogi vahendusel.

Eesti algkoosseis: