Teistkordselt Flora särgi Skandinaavia kõrgliigas mängiva klubi särgi vastu vahetav Tamm on varasemalt kuulunud Rootsi tippklubisse Norrköping, lisaks mänginud Rootsi tugevuselt kolmandas liigas ja kuulunud Itaalia klubi Sampdoria noortevõistkonda.

Joonase enda sõnul on Sarpsborgiga liitumine tema mängijakarjääris suurepärane samm. „Olen Floras veedetud aastate jooksul tänu sealsele tööle kõvasti arenenud ning uues klubis proovin tugevas konkurentsis veel sammu edasi teha,“ ütles jalgpallur Flora koduleheküljele. Ta lisas, et Sarpsborgis on väga ühtlane grupp tasemel mängijaid ja hea atmosfäär ning peale mullust liiga kolmandat kohta on tänavu kahtlemata üks eesmärkidest Euroopas hästi esineda.

FC Flora presidendi Pelle Pohlaku sõnul klubil hea meel, et Joonas oma karjääris järgmise sammu sai astuda. „Joonas on Flora koosseisus tulnud kolmekordseks Eesti meistriks ning andnud klubi edusse märkimisväärse panuse. Teisalt on aga ka klubi aidanud kaasa mängija arendamisele ning andnud talle võimaluse oma mängulise kvaliteedi tõstmiseks ja realiseerimiseks. Leping tuleval hooajal ka Euroopa liigas mängiva Sarpsborgiga näitab, et vahepeatust Eesti klubis on mängijal võimalik igati enda üles töötamiseks ära kasutada,“ lausus Pohlak.

Sarpsborg tõusis esmakordselt Norra kõrgliigasse 2011. aastal. Möödunud hooajal saavutatud kolmanda kohaga saab klubi esimest korda võimaluse end Euroopas proovile panna.