Kellega meeskonnast kõige paremini läbi saad ning kas mängijad teevad ka vabal ajal koos midagi huvitavat? Kuidas kirjeldaksid oma suhteid tiimi staaride Henry ja Marqueziga? Kas Henry ja Marquezi kaudu palutakse Barcelona (Messi, Xavi, Iniesta jne) staaride autogrammidega särke vms ka muretseda?

Saan hästi läbi paari noorema mängijaga, sest ma ju see mees, kes käib linnas ja muid spordialasid vaatamas jne. Saan kõigiga hästi läbi, ka klubi suurimate tähtedega. Särgi pühendusega sain Henry´lt küll :).

Kumb liiga on mängutasemelt tugevam, kas MLS või Tippeligaen? Kuhu asetaksid Euroopa liigade hierarhias MLS-i? Milles seisneb Norra liigajalgpalli populaarsuse ja kõrge külastatavuse fenomen? Mida võiks Eesti oma liigajalgpalli ülesehitusel, propageerimisel norrakatelt õppida?

MLS-i eelistan Tippeligaenile kindlasti. See, mis Norra liigas hetkel toimub on kõigile teada, kes jalkaga kursis. Palgaprobleemid, madalseis liigas, klubid, kes on mänginud eurosarju (näiteks Oslo Lyn) kadus üldse pildilt ära. Ainult üks klubi võidutseb (Rosenborg) ja teised mängivad nagu kuuvarjutus, kahju natuke sellest. Aga kindlasti seis taastub varsti. Euroopas asetaksin MLS-i kindlalt tippude alla, arenevate liigade osasse. Meie klubi keskmine külastatavus oli 19 000 pealtvaatajat, Norras on tänu kehvadele esitustele ja majanduslikule seisule pealtvaatajate numbrid suhteliselt palju langenud. Eestist on muidugi väga kurb rääkida (100 inimest äkki tuleb mängule ja needki ju ainult sõbrad, vennad, emad, isad). Rahvas tahab sõud saada. Mida sa vaatad, kui taotakse ühte auku 8:0 või 10:0. Kui ma mängisin Eestis oli vaatajaid tunduvalt rohkem ja see oli 5 aastat tagasi. Kahju lihtsalt. Selleks ongi muudatused ja neid tuleb teha. Reklaam maksab! Rohkem noori usaldada ja mingit ahvatlust sinna juurde pakkuda, korralikke mängumehi. Noorte motivatsioon tõuseks ja eurosarjades oleks kindlasti tulemust rohkem. Sealt tuleks atraktiivsed vastased ja rahvas staadionidele!!!

Huvitavaim pakkumine sinu karjääri jooksul (klubi, liiga, riik)?

Eks Red Bulls ongi...

Kas tunned et oled end juba USAs tõestanud? Kuhu edasi? Seni naljakaim seik USAs (mis ei puuduta jalgapalli). Põhimõtteliselt oled meeskonna üks võtmemängijaid, kas on väike staari tunne ka juba tekkinud?

Olen end tõestanud, kuid kui ei pinguta, võib see kiirelt otsa saada. Edasi pole enam minu teha, see on juba klubidest sõltuv kuhu liigun või kuhu jään. Mul on lihtsalt oma sõna sekka öelda, aga põhiotsus tuleb ülevalt. Eks neid nalju on ikka ette tulnud. Üks kild on see, kuidas mul rendiauto käest võeti, sest see polnud registreeritud ja keset ummikud öeldi, võta asjad ja hakka astuma. Loomulikult anna võti ka veel ära :). Tähtis tunne on vahel küll peal. USA-s austatakse sportlasi väga ja see on super!

Kas kahetsed ka natuke, et nii hilises vanuses USA-sse mängima sattusid?

Natuke ikka, aga parem hilja kui mitte kunagi.

Joel, kas olete kursis, et ajakirjanik Dannar Leitmaa väitis Soccernet.ee foorumis, et Red Bulls maksis teile 10 000 dollarit, et te koondisesse ei tuleks? Kuidas kommenteerite seda väidet?

Kes on Dannar Leitmaa?

Ega Liverpool sinust huvitatud pole? Läheksid Liverpooli kui sind kutsutakse? Mina küll tahaks sind Torrese ja Gerrardi kõrval näha.

Gerrard ja Torres on mega head mängijad ja kui juhtuks ime, ja peaksin Liverpooli minema, siis loodan, et nad ei pea minus pettuma :).

Kas periood Eesti liigas oli sinu jaoks vaimselt raske ja kas tuli mõttesse ka karjääri lõpetamine?

Oleneb, mis perioodi mõtled, aga vist sain küsimusele pihta. Võib-olla sekundiks käis läbi küll, aga inimesid mu ümber olid kohe olemas, kes tahtsid aidata. Pigem oli tol hetkel tunne, et ei taha enam Eestis mängida!

Kas lahkuksid USAst mõnda tugevamasse liigasse ja parema palga peale, kui teaksid, et suure tõenäosusega ei pääseks Sa oma uues klubis põhikoosseisu?

Ma pole varumees siiamaani olnud :).

Olen kuulnud, et USAs on laste- ja noortejalgpallil väga suur kandepind, eriti jõukama keskklassi seas? Kuidas Sulle tundub, mida sealne järelkasv endast kujutab ja seega kui suur potentsiaal USA jalgpallil on?

Potentsiaal on meeletu, noored käivad Hispaanias ja Inglismaal laagrites. Satun noortega tihedalt kokku, tänu Red Bullsi reklaamüritustele. Arengule aitab kaasa ka USA koondise viimaste aastate suurepärased esitused. Jalgpall areneb jõudsalt ja mina näen seal suurt potentsiaali.

Kas oled NY-s käinud vaatamas kõiki nelja "suurt ala"- ameerika jalgpalli, pesapalli, kossu ja hokit? Mis mulje on jäänud, mis alal kõige võimsam õhkkond kohapealt vaadatuna tribüünidel on?

Hokit lähen vaatama uuel aastal 100 prossa, teised käidud, nähtud. Omad lemmikud ka olemas (autgrammiga särgid, mütsid jne). Ameerika jalgpall jättis parima mulje, istud tribüünil fännide seas ja nad on heas mõttes segased (80 000 pealtvaatajat mängul). I like it! Kaklused tribüünidel, šõu missugune.

Olen suht kindel, et Sa ikkagi jätkad Red Bullsis, siis küsiks, kes saab Sinu arvates järgmiseks kapteniks? Teatavasti Angel enam Red Bullsi ridadesse ei kuulu. Teine küsimus oleks Agudelo kohta, kas usute, et ta võiks paari aasta pärast mõnes Euroopa tippklubis mängida?

Suure tõenäosusega jätkan jah, usun saatusesse. Ei oskagi öelda, kellele see kaptenipael määratakse, aga suure tõenäosusega Rafael Marquez või keegi kaitsjatest. Agudelo on oma vanuse kohta suur ja jõuline mängija ja ma olen temaga rääkinud sellel teemal isegi varem. Tal on kõik olemas kehaliselt ja jalgpalli koha pealt, et Euroopa tippklubisse saada. Eks ole näha, kas see tal õnnestub.

Kas mõnikord tuntakse NY-s ka niisama tänaval ära ja hakatakse juttu ajama /autogramme küsima?

Tuleb ikka ette ja sellega on palju lahedaid seike olnud. Loomulikult on see ka tänu asjaolule, et olen palju käinud heategevusüritustel ja paar korda punasel vaibal.