"Homne mäng näitab nii mõndagi meie keskendumise kohta. Me peame võitma ja meilt oodatakse võitu. Seda tunnetab ka mängijate omavahelistest vestlustest. Nad peavad olema keskendunud ja ma olen kindel, et nad seda ka on," rääkis Löw homse EM-valikmängu eelsel pressikonverentsil Lilleküla staadionil.

"Teame, et võitsime kodus 8:0, aga see ei tähenda, et võiksime seda uuesti teha. Eesti on meeskond, kes on varem palju häid tulemusi saavutanud. Peame looma võimalusi. Me ei saa enam punkte kaotada."

Saksamaa kapten Manuel Neuer lisas: "Peame olema väga fokusseeritud, näitama head söödumängu, looma võimalusi. Eeldame, et nad kaitsevad väga sügavalt. Meil on vaja mäng kiireks ajada ja tempokalt rünnates kaitsjate selja taha jõuda. Peame oma võimalustest parima välja võtma ja lööma värava nii ruttu kui võimalik, et olla kindlad, et me selle mängu võidame."

Kolmapäeval peetud sõprusmängus kaitses sakslaste väravat Barcelona puurivaht Marc-Andre ter Stegen. Homme alustab kindlasti Neuer. Müncheni Bayerni mängumehelt küsiti, millise mängu neist kahest ta parema meelega vahele oleks jätnud, kui see tema valida oleks. "Muidugi oleksin tahtnud mõlemas mängus kaasa teha. Aga päeva lõpuks on mäng Eestiga valikmäng ning mul on väga hea meel, et saan selles osaleda," vastas ta.

Saksamaa meedia püüdis Neuerilt uurida väravavahtide vaheliste pingete kohta ning tuletas talle meelde, et Ter Stegen avaldas pärast kolmapäevast mängu soovi ise kindlaks esiväravavahiks tõusta. "Need on normaalsed avaldused. Päeva lõpuks tahame me kõik platsil olla ja koondise eest mängida. Ma ei tea kedagi, kellele meeldiks pingil olla. Kindlasti paistab meie olukord väljaspoolt huvitav, aga kinnitan teile, et meie suhted on fantastilised. Nii minu, Ter Stegeni kui ka [kolmanda väravavahi] Kevin Trappi vahel on kõik hästi. Ei ole midagi, millest kirjutada. Me pole sel teemal sügavaid vestlusi pidanud. Räägime tavaliselt nagu ikka," lausus Neuer.

Löwi lemmiklaps - Serge Gnabry

Serge Gnabry (paremal) Lilleküla staadionil treeningul.

Saksamaa koondises on viimase aasta jooksul kanda kinnitanud 24-aastane Müncheni Bayerni ääreründaja Serge Gnabry, kelle arengu on peatreener Löw justkui oma isiklikuks projektiks võtnud. Saksa sulesepad palusid Löwil selgitada, mida ta mõtles septembrikuise avalduse all, kui ta lubas, et Gnabryl saab tema käe all alati koosseisus koht olema.

"Käisin kevadel 2014 paar korda Londonis ja nägin 17-aastast Gnabryt Arsenali paremal äärel mängimas. Tahtsin ta juba siis MM-ile võtta, aga kahjuks ta sai vigastada. Kõik ütlesid, et ta on uskumatult tugev, väga kiire ja fantsastilise tehnikaga. Mulle meeldib, kuidas ta liigub, söödab ja väravaid lööb. Ta on Bayernis tõestanud, et tal on potentsiaali mängida täiesti tipptasemel. Just sellepärast peame tal aitama areneda. Isegi kui tal tulevad ühel päeval halvad ajad, peame me teda aitama," selgitas Löw.

Juunikuises mängus Mainzis lõi Gnabry Eestile kaks väravat. Peale seda on ta veel võrku sahistanud 2:4 kaotusmängus Hollandi vastu, 2:0 võidumängus Põhja-Iirimaal ning ka kolmapäeval 2:2 viigimängus Argentina vastu.

Homne EM-valikmäng Lilleküla staadionil algab kell 21.45.