Turniiri avapäeval, 19. augustil alistas Eesti U-17 Sandra Reiviku väravast Läti 1:0, U-19 koondise võidunumbrid lõunanaabrite üle olid 5:1, kusjuures kolm tabamust sai kirja Vlada Kubassova ning ühe lisasid Merily Toom ja Eva Nõmme.

Täna kindlustas U-17 esindus Balti turniiri karika endale 2:0 võiduga Leedu üle - väravate autoriteks märgiti Anett Vilipuu ja Ketlin Saar. U-19 vanuseklassi mängijad jäi leedulannade vastu 0:1 kaotusseisu, kuid Kubassova ja Mari Abeli tabamused aitasid Eestil ka teise karika koju tuua.

"Esinesime Balti turniiril väga hästi. Eriti olen rahul, et meie U-19 esindus näitas võitlusvaimu ja tuli tugeva Leedu vastu 0:1 kaotusseisust välja," märkis U-19 ja U-17 koondise peatreener Keith Boanas. "Lisaks Eesti riigi taastamise päevale saime vääriliselt tähistada ka U-19 koondise ründaja Merily Toomi 18. sünnipäeva."

Boanas tõstis U-17 rivistusest esile Ketlin Saare ja Veronika Lenkutsa head mängu, kiita said ka Lisette Tammik ja Annaliis Strigin, kes on peatreeneri hinnangul perspektiivikad pallurid. "Mari Abel lõi täna olulise värava - ta mängis hästi ja teenis selle igati ära. Vlada Kubassova neli väravat kahes mängus on samuti erakordne."

Nii U-17 kui ka U-19 koondisel seisab sügisel ees raske EM-valiksari - nooremad neiud kohtuvad septembris Sloveenia, Islandi ja Tšehhiga ning vanemad oktoobris Hispaania, Soome ja Bulgaariaga. Miniturniirid peetakse vastavalt Sloveenias a Bulgaarias.