„Eesti kõrgeim tänu kuulub erinevate elualade inimestele nii kodumaal kui ka kaugemal, kelle igapäevane pühendumus oma tööle, oma kutsumusele ning seeläbi Eesti paremaks muutmisele väärib meie riigi tunnustust,“ ütles Ilves oma kodulehel vahendusel. „Nende inimeste tubliduse lood kokku näitavad Eesti suuremaks kasvamist.“

Viktor Mets on treeneritööd teinud ligi 40 aastat ning olnud ametis järelkasvukoondiste juures ja Eesti kõrgliigas, aga jäänud truuks just noortele. Tema panust tunnustati 2011. aastal noortejalgpalli edendaja tiitliga.

Varasemalt on riiklikud teenetemärgid pälvinud Eesti koondise poolkaitsja Konstantin Vassiljev, endine peatreener Tarmo Rüütli (mõlemad Valgetähe IV klass), endised peatreenerid Teitur Thordardson, Arno Pijpers ja Jelle Goes (kõik kolm Maarjamaa Risti IV klass) ning Roman Ubakivi (Eesti Punase Risti V klass). Jalgpalluritest on teenetemärgi saanud Marko Kristal (Eesti Punase Risti V klass), Mart Poom (Valgetähe IV klass) ja Martin Reim (Valgetähe V klass).