Külalised alustasid kohtumist võitluslikult ega lubanud võõrustajatel kohe suurte jõududega ründama hakata, kuid vaikselt jäädi Euroopas naiste jalgpallis tugevamate sekka kuuluva Soome järelkasvu surve alla ning avapoolajal löödi meie võrku kolm vastuseta palli.

“Arvestades, et osal meie mängijaist oli eelmisel õhtul liigamäng ja pidime Helsingisse sõitu alustama varahommikul, oli esitus korralik,” ütles peatreener Keith Boanas. “Teiseks poolajaks tegime mõned korrektiivid ning eriti Kadre Päri keskel ja Merily Toom ründes tegutsesid vastastega ühel tasemel. Oleks meie väravavahid kogenumad, võinuks Soomega mängida kui võrdne võrdsega. ”

Esimene pall löödi Eesti võrku peaga, kui tugevast tuulest suunda muutnud tsenderduse tõrjumisel eksis väravavaht Avely Kuldsalu ja Linda Norrena sai palli peaga sisse koksata. Seejärel üllatasid külalised Miina Tapaineni kauglöögiga, mis lendas läbi Kuldsalu käte, ja lõpetasid poolaja, kasutades Norrena isikus ära kaitse eksimuse palli klaarimisel.

Teisel poolajal näitas Eesti paremat kvaliteeti ning Liis Lepik kahandas seisu 1:3-le, kui tema nurgalöök maandus otse väravas. Viimane sõna jäi siiski soomlannadele, kelle eest sai värava kirja Netta Hannula.

Rahvusvahelise debüüdi Eesti eest tegi Viljandi Tuleviku ründaja Laura Paas. Eesti U-19 rahvuskoondis osaleb 4.-6. juulini Leedus Balti turniiril ning võõrustab sügisel EM-valikturniiri, kus kohtutakse Tšehhi, Poola ja Küprosega.