"Probleemiga tegeldakse, viimati käisid jalgpalli liidus sõjaväeteema eest vastutav peadirektor Tõnu Sirel ja FC Flora peatreener Norbert Hurt Võrus kaks nädalat tagasi," ütles Eesti Jalgpalli Liidu ja FC Flora president Aivar Pohlak Soccernetile

"Konkreetse asja seis on keeruline ja me pole seda seni suutnud lahendada, kokkulepped, milleni oleme jõudnud, pole pidanud, aga asjaga liituvad ka detailid, mis on muutnud olukorra emotsionaalseks ja seda konkreetsete jalgpallurite kahjuks. Ütlen ka, et me ei ole visanud püssi põõsasse - üksikasju ei ole siinkohal võimalik ega mõistlik selgitada. Kogu see armeeteenistuse temaatika on muutunud järjest keerulisemaks, hiljuti teatati, et jalgpallile on eraldatud spordiroodu 4 kohta aastas, mida on armetult vähe - igas aastakäigu poiste hulgas on ju üle kahekümne oma vanuse koondislase."

"Kohati tundub, et muude spordialade ja jalgpalli vahelisse võitlusesse on kaasatud ka kaitsevägi. Samas ütlen ka siinkohal lihtsalt, et tegeleme asjaga edasi ka suures plaanis - meil ei ole kombeks pead liiva alla peita või leppida olukorraga, kui see on ebanormaalne."