Eesti jalgpalliliidu avalike suhete juht Mihkel Uiboleht kinnitas portaalile Soccernet.ee, et pühapäevasel EM-valikmängul Eesti ja Saksamaa vahel võtab Meeskonna tööülesanded üle firma G4S, kes teenindas ka eile Tartus peetud naiste koondise EM-valikkohtumist Kosovo vastu.

"Peatasime senise lepingu seoses erinevate nägemustega pühapäeval, 22. septembril Viljandis toimunud U17 UEFA sõprusturniiri mängul toimunud intsidendi lahendamisega," ütles Uiboleht.

Meeskonnale saatuslikuks saanud U17 UEFA sõprusturniiri mängul väänasid turvamehed betooni peale pikali Viljandi tuntud spordifännist vanahärra Tambeti, kelle istmetel tantsimine korrakaitsjatele pinnuks silmas oli. Sotsiaalmeedias ja leheveergudel süüdistati Meeskonna turvamehi üleliigse jõu kasutamises, firma juhatuse liige Eigo Sõster nimetas eaka fänni tegutsemist "joobnud oleku inimese pööraseks käitumiseks", väites, et Tambet eiras nende käske, ropendas, tegi turvamehele ettepaneku maadelda ning hakkas vastu ka politseinikele.

"Väga edukas partnerlus Meeskond Security ja Eesti Jalgpalli Liidu vahel on kestnud 10 aastat. Kahjuks lõppeb juubeliaasta koostöölepingu peatamisega," teatas Meeskond täna oma Facebooki kanalis.

"Paari nädala tagune sündmus joobnud Tambetiga Viljandi noortemängul tõi kaasa vaidluse, milles jäime eriarvamusele. Osade fännide/arvamusliidrite arvamusega, Tambetist kui heatahtlikust kohalikust kangelasest, kes kurjade turvatöötajate poolt represseeritud sai, me kuidagi nõustuda ei saanud. Turvatöötajad tegid oma tööd ja seda parima äranägemise järgi, mida antud situatsioon võimaldas.

Oleme veendunud, et oleme oma tööd teinud kirega ja hästi. Reeglitele, keeldudele, käskudele ja piirangutele tuginevat töö iseloomu oleme rakendanud alati mõistlikult ning suutnud eristada olulist."