Kõnealused kokkuleppemängud peeti 2011. aasta juunist kuni 2012. aasta novembrini. Nende hulgas on 12 Eesti meistrliiga, 3 UEFA Euroopa liiga, üks Eesti karikamäng ning üks Leedus toimunud mäng.

Prokuratuuri pressiteates seisis, et kohtu ette saadeti Valeri Mihhailov (47), Sergei Ussoltsev (38), Anton Sereda (34), Maksim Gruznov (39), Sergei Leontovitš (26), Aleksandr Tarassenkov (33), Vitali Gussev (30), Erik Grigorjev (27), Aleksandr Kulik (32), Deniss Jõgiste (23) ning Stanislav Tokarev (20).

Kõik peale kuritegelikes ringkondades tuntud Mihhailovi (hüüdnimega Golova) on endised Narva Transi ja Tallinna Kalevi mängijad, kellest kaheksale määras jalgpalliliit ka ajutise jalgpallis tegutsemise keelu. Ükski neist 11-st täna enam tegevmängijate hulka ei kuulu.

"Ühelt poolt on meil hea meel, et juba mitu aastat kestnud protsess on jõudnud kohtufaasi. Nüüd ootame, et kohtupidamine hakkaks pihta, läbi mille õnnestub ehk meilgi saada täiendavat informatsiooni," ütles Delfile ja Eesti Päevalehele EJL-i infojuht Mihkel Uiboleht.

"Kui meil õnnestub saada kohtuprotsessi käigus muid materjale või täiendavaid tõendeid nende kohta, kes kohtu all on või keda ei ole otseselt kohtumenetlusse kaasatud, oleks see väga suur asi."

"Prokuratuuri uurimine on kinnitanud meie seniseid arvamusi ja näitab, et oleme olnud õigel teel selles osas, et pettus on olnud ainult mängijate põhine ja klubide juhtkonnad ei ole olnud asjaga seotud. Loomulikult ei saa me kindlad olla, et see info, mis meil on, on täielik," lisas Uiboleht.

Juuli alguses tabas Eesti jalgpalli veel üks kihlveoskandaal, mille tulemusena määrati Tallinna Kalevi palluritele Sander Karule ja Elvis Liivamäele tähtajatu jalgpallis tegutsemise keeld. Uibolehe sõnul on jõustruktuurid ka selle juhtumi vastu huvi tundnud, aga millises faasis selle uurimisega hetkel ollakse, pole teada.