Tartusse, Jõhvi ja Paidesse on oodatud kõik vähemalt 15-aastased huvilised. Pealinnas toimub eraldi koolitus meestele ja naistele.

„Proovime katta võimalikult suure ala Eestist, et meil jaguks häid kohtunikke paljudesse piirkondadesse. Koondume küll suurtesse keskustesse nagu Tallinn ja Tartu, aga katame ka Kesk-Eesti, kus kõik huvilised saavad Paidesse tulla. Mullu külastasime koolitusega Kuressaaret, tänavu aprillis võtame teekonna ette Jõhvi,“ ütles EJLi kohtunike koolitusjuht Hannes Kaasik.

Praeguseks on selgunud ajakava nii Tallinna (mehed) kui ka Tartu koolitustel, mis on leitavad jalgpalliliidu koduleheküljelt.

Kui Tallinna, Tartu ja Paide kursused algavad märtsikuus, siis Tallinna naistegrupi ning Jõhviga tehakse algust aprillis.

Baaskursus koosneb loengutest, praktikast ning eksamist. Loengutes tutvutakse reeglitega, selgitatakse erinevaid mänguolukordi videoklippide abil ning toimuvad näitlikud testid reeglite paremaks tundmiseks. Kursuse tasu on 25 eurot ja kursuse läbinu saab endale kohtuniku C litsentsi. „Kohtunike kooli“ viivad läbi EJLi kohtunike instruktorid. Huvilised saavad ennast registreerida SIIN.