Muu hulgas võtavad alaliidu avalduses sõna ka Frank Bernhardt ise ning tõenäoline järgmine U-19 koondise peatreener, aastatel 2000-2004 Eesti rahvuskoondist ja FC Florat juhendanud hollandlane Arno Pijpers.

"Seoses täna ajakirjanduses avaldatud infoga kinnitab Eesti Jalgpalli Liit, et algava nädala reedel arutatakse suviseks EM-finaalturniiriks valmistuva U-19 koondisega seonduvat ning järgmisi võimalikke samme," seisab EJL-i kodulehel.

Jalgpalliliidu president Aivar Pohlak ütleb: "U-19 koondisel on sel suvel kogu Eesti jalgpalli mõistes täita tähtis roll, sest tegu on esimese korraga kui meie riik mängib EM-finaalturniiril ja seetõttu jälgime koondise arengut erilise tähelepanu ja murega. Koondisel on olnud tagasilööke ja jõudsime ühiselt selleni, et teemat tuleb arutada. U-19 koondise peatreeneri Frank Bernhardtiga oleme aastaid teinud väga head koostööd ja loomulikult on tema nüüdki see inimene, kellega edasiliikumist arutada."

Bernhardt: "Vastutus on finaalturniiri eel kahtlemata suur ja ühine asjade arutamine õigustatud. Kõige olulisem, et U-19 koondis väärikalt esineks ja selle nimel peavad kõik teineteist toetama. Koondise edu nimel ei pinguta ainult treener ja mängijad, vaid siin on oma osa kõigil ala juhtimisega seotud inimestel."

EJL-i tehniline direktor Pijpers: "Kui jalgpalliliidu juhatus vastutab organisatsiooni juhtimise, siis tehniline direktor sportliku poole eest. EM-finaalturniir on Eesti jaoks suur sündmus ja kui saan oma kogemustele tuginedes abiks olla, siis teen seda hea meelega."