„Arvestades jalgpalli populaarsust ja järjest kasvavat huvi Eestis, vajame heal tasemel ja erialaselt haritud treenereid. Meie noortekoondiste mängijad on rahvusvahelisel tasemel mängides tugevad taktikalise poole pealt, kuid kiires mängutempos jääme enamus vastastele kiiruslikes näitajates alla. Üldise kehakultuuri tase on koolides langenud ja jalgpallitreenerid peavad laste kiiruse ja koordinatsiooni arendamisest järjest rohkem teadma," ütles jalgpalliliidu koolitaja Karel Voolaid.

„Eestis on kasutusel palju erinevaid metoodikaid ja väljakujunenud harjutusi ning treeningvahendeid – näiteks redelid ja tõkked. Kuid paljud treenerid ei tea päris täpselt mida ja miks tehakse. Antud koolituste sari annab osalejatele täpsed teadmised noorte ealistest iseärasustest ehk miks, millal ja kuidas kiirust ja koordinatsiooni arendavaid harjutusi efektiivsemalt treeningprotsessis kasutada,“ selgitas U-16 ja U-19 koondise peatreenerina tegutsev Voolaid. „Koolitused on suunatud eelkõige noortetreeneritele, kuid sobivad kõikidele treeneritele vaatamata litsentsile," lisas ta.

„Jätkame jalgpalliliidus treenerite koolitamist, sest hea treener on iga jalgpalluri unistus ja aitab mängijal areneda,“ sõnas EJLi peasekretär Anne Rei.

Koolitus toimub 7. ja 14. detsembril Tallinnas ning plaanis on see uue aasta alguses läbi viia ka Tartus. Kohtade arv on piiratud ja registreerimine toimub järjekorra alusel. Registreerida saab kuni 1. detsembrini e-posti karel@jalgpall.ee vahendusel. Täpsem info koolituse kohta on leitav jalgpalliliidu koduleheküljel. Koolitus koosneb kahest 8-tunnisest päevast, mis sisaldab nii praktikat kui teooriat (praktikast osavõtt kohustuslik). Koolituse tasu on 10 eurot.